Cele mai bogate campionate ale lumii se adaptează la pandemie

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 12 noiembrie 2020

Cele mai bogate campionate ale lumii se adaptează la pandemie

Campionatele de hochei, baschet şi fotbal american ale SUA (unde se înregistrează printre cele mai mari contracte din sportul mondial) se adaptează la noua realitate, "desenată" de criza sanitară. Scurtarea campionatelor, relocarea echipelor, plafonări salariale sunt printre măsurile luate de conducerile acestor ligi în acord cu sindicatele fotbaliştilor şi conducerile cluburilor. Proprietarii echipelor din liga profesionistă de fotbal american (NFL) au început să analizeze posibilitatea ca sezonul regulat 2020 să fie scurtat din cauza cazurilor de coronavirus. Deşi comisarul NFL, Roger Goodell, susţinuse necesitatea disputării sezonului regulat de 17 săptămâni, după creşterea accentuată a cazurilor de Covid acesta a recunoscut necesitatea existenţei unei alternative în cazul în care sezonul se va încheia fără ca toate echipele să fi jucat 16 meciuri. NFL a înregistrat 56 de cazuri pozitive la coronavirus, 15 în rândul jucătorilor şi 41 în rândul personalului, în perioada 1-7 noiembrie. NFL a fost obligată deja să amâne numeroase meciuri din cauza cazurilor pozitive la jucători şi alţi membri ai echipelor, înăsprind sancţiunile pentru nerespectarea protocoalelor în urmă cu o lună şi avertizând că se va merge până la retragerea de puncte.

Comisarul ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), Gary Bettman, a anunţat că liga studiază posibilitatea unei relocări a echipelor în contextul pandemiei. Bettman a explicat că restricţiile de călătorie dincolo de graniţa canadiană, precum şi "limitările în termeni de carantină la trecerea dintr-un stat în altul pe teritoriul Statelor Unite ar putea determina NHL să decidă o relocare mai regionalizată pentru următorul sezon. "Când vine vorba de călătorii, care este marea necunoscută, este posibil să fim nevoiţi să ne relocăm temporar, întrucât este posibil să nu aibă sens ca echipele noastre să călătorească din Florida în California", a afirmat Bettman. "O relocare temporară ar putea contribui la rezolvarea problemelor legate de călătorie", a mai spus comisarul NHL. Bettman a participat la o reuniune alături de comisarii NBA, Adam Silver, şi NFL, Rob Manfred. Cele trei ligi au reuşit să-şi încheie sezonul 2020, dar au fost obligate să-şi dispute fazele playoff în "bule securizate". NHL intenţionează să înceapă sezonul 2020-2021 la data de 1 ianuarie, deşi anterior avansase drept dată de debut a noii stagiuni 1 decembrie.

Sezonul 2020-2021 al ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) va debuta pe 22 decembrie, ca urmare a acordului încheiat cu sindicatul jucătorilor (NBPA) privind diversele modalităţi de începere a competiţiei şi termenii financiari, în contextul crizei sanitare. Ediţia 2020-2021 a NBA va debuta pe 22 decembrie, fiecare echipă urmând să dispute 72 de meciuri, cu deplasări reduse cu 25 la sută în special la nivel naţional şi în aceiaşi parametri financiari ca în sezonul trecut. Potrivit unui comunicat dat publicităţii după finalizarea negocierilor, cele două părţi s-au înţeles în privinţa unui plafon salarial de 109,140 milioane dolari. Ediţia trecută din NBA a fost suspendată între 11 martie şi 30 iulie din cauza pandemiei de coronavirus, înainte de a fi reluată într-o "bulă" securizată la complexul Disney World din Orlando (Florida), cu participarea a 22 dintre cele 30 de echipe angrenate în campionat, fără spectatori şi cu respectarea unor măsuri stricte de securitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb