Cererea pentru croaziere a crescut cu aproximativ 50% de anul 2022

D.T.
Miscellanea / 30 martie 2023

Cererea pentru croaziere a crescut cu aproximativ 50% de anul 2022

2023 se anunţă un an foarte bun pentru turismul de croazieră, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, conform consultanţilor "Exact Travel", în topul preferinţelor turiştilor români se află Cercul Arctic şi Fiordurile Norvegiene, urmate de Alaska, insulele Greciei, Mediterana şi mai nou, de Japonia şi Coreea de Sud.

Turiştii care aleg astfel de vacanţe se bucură de experienţe noi, putând să viziteze cu uşurinţă locuri greu accesibile cu avionul sau cu maşina. Această variantă de a călători este nu doar mai comodă dar şi mult mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor, pentru că se pot vizita mai multe destinaţii într-o singură vacanţă, fără a fi nevoie să zbori multe ore până la destinaţie, arată sursa.

La bordul vaselor de croazieră există numeroase activităţi de divertisment, spectacole şi activităţi sportive, de recreere, casinouri, piscine în aer liber. Liniile de croazieră se întrec în fabricarea unor vase ultramoderne şi cu numeroase facilităţi pentru toate vârstele, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă. Datorită acestor facilităţi dar şi a relaxării condiţiilor de călătorie post pandemie, cererea pentru croaziere a crescut cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, majoritatea liniilor de croazieră eliminând obligativitatea deţinerii de certificate verzi.

"Principalii doritori pentru astfel de croaziere sunt în general seniorii, pentru confortul pe care îl oferă aceste croaziere la bordul vaselor lor, dar şi pentru unicitatea destinaţiilor şi dorinţa de a vizita cât mai multe locuri greu acesibile şi mult mai costisitoare. Vedem o reală creştere şi în rândul celor mai tineri, care încep uşor, uşor, să opteze pentru acest tip de vacanţă în locul unui clasic resort la plajă", precizează Viviana Dumitru - Product Manager la Exact Travel, departamentul de outgoing operat prin Exact Tours.

Comunicatul remis include câteva exemple de croaziere de grup. Acestea includ transport cu avionul, vizite înainte şi după croazieră, transferuri şi toate taxele aeroportuare şi portuare:

1. Croazieră in insulele grecesti, 9 zile, cu un tarif de 1595 euro / pers. în cabină interioară şi 1695 euro / pers. în cabină cu fereastră;

2. Croazieră în nordul Europei, Fiorduri Norvegiene, Cercul Polar şi Capul Nord, 14 zile, cu un tarif de 2090 euro / pers. în cabină interioară şi 2290 euro / pers. în cabină cu fereastră;

3. Croazieră în Alaska, 15 zile, cu un tarif de 3690 euro în cabină interioarăşi 3899 euro / pers. în cabină cu fereastră;

4. O croazieră care surprinde publicul, pentru unicitatea traseului şi a faptului că a fost vedeta acestui sezon, destinaţie care abia s-a redeschis turismului după 3 ani, este cu siguranţă croaziera în Japonia şi Coreea de Sud cu o durată de 20 de zile, cu un tarif de 3850 euro / pers. în cabină cu fereastră şi 4090 euro / pers. în cabină cu balcon, o croazieră care se adresează atât celor care au mai vizitat Japonia într-un circuit clasic dar şi celor care vin pentru prima dată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb