China continuă construcţia termocentralelor pe bază de cărbune, contrar Acordului de la Paris

I.L.
Internaţional / 20 noiembrie 2019

China continuă construcţia termocentralelor pe bază de cărbune, contrar Acordului de la Paris

China a conectat la reţea, în ultimii doi ani, termocentrale pe bază cărbune cu o capacitate totală de 42,9 Gigawaţi, comparabilă cu cea a tuturor termocentralelor din Germania. Cărbunele este unul dintre cei mai poluanţi combustibili fosili utilizaţi în industria energetică.

În China sunt în construcţie alte termocentrale pe bază de cărbune cu o capacitate de 121,3 Gigawaţi, similară cu producţia totală de energie electrică a Franţei, ceea ce va duce capacităţile termocentralelor din China la peste 1.100 de Gigawaţi, relatează Agerpres.

Analiştii susţin că această expansiune a termocentralelor pe cărbune în China în ultimii doi ani se datorează faptului că autorităţile locale au aprobat rapid proiecte privind construcţia de termocentrale sau reluarea proiectelor suspendate în cadrul eforturilor destinate stimulării creşterii regionale.

În prezent, capacităţile termocentralelor pe cărbune din China depăşesc 1.000 de Gigawaţi. Global Energy Monitor susţine că autorităţile de la Beijing trebuie să închidă peste 40% din termocentralele pe cărbune pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră până la un nivel care să permită menţinerea creşterii temperaturilor globale sub 2 grade Celsius, conform sursei menţionate.

Agenţia Internaţională a Energiei a apreciat săptămâna trecută că actualele politici energetice mondiale ar putea produce o situaţie în care sute de milioane de oameni nu vor avea în continuare acces la electricitate iar emisiile de CO2 ar genera un impact sever asupra schimbărilor climatice.

Autorităţile din China au declarat acum trei ani, conform Acordului de la Paris, că vor limita consumul de cărbune în industria energetică şI că vor renunţa la mai mult de 100 de proiecte, pentru a reduce emisiile de carbon, conform Washington Post.

Este de menţionat că în ultimii ani calitatea aerului din Republica Populară Chineză s-a îmbunătăţit în ultimii ani, arată un studiu al Academiei Nationale de Ştiinte a Statelor Unite.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avantajul de a avea o populatie numeroasa si cu instinct de solidaritate intact. Iti permiti sa fii independent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9775
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3806
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3588
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur465.3330

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb