CICLISM - TURUL ROMÂNIEI Competiţie sportivă cu beneficii pentru imaginea ţării

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 31 august 2022

Competiţie sportivă cu beneficii pentru imaginea ţării

Turul României la ciclism se află anul acesta în faţa unei mari provocări. Competiţia va fi vizibilă în 50 de ţări, graţie unor parteneriate media cu televiziuni importante, iar de acest lucru nu va beneficia doar mişcarea sportivă autohtonă, ci va fi o oportunitate pentru turism şi imaginea ţării.

A 55-a ediţie a Turului României se va desfăşura între 6 şi 11 septembrie, cu startul de la Satu Mare şi se va derula în acest an pe un traseu de circa 850 de km şi va reuni la start 25 de echipe din 15 ţări. Alexandru Ciocan (preşedintele Federaţiei Române de Ciclism) a vorbit la conferinţa de presă care a prefaţat competiţia despre importanţa acesteia: "' În pandemie ne-am chinuit să menţinem vie flacăra, anul acesta suntem la un maxim posibil. Cred că putem spune, fără teama de a greşi, că va fi cea mai mare ediţie organizată vreodată şi pentru acest lucru trebuie să mulţumim partenerului principal Auchan şi Ministerului Sportului. Cred că ar trebui, de fapt, să mulţumim fiecărui român, ciclist sau neciclist, care se gândeşte cu bucurie la caravana multicoloră care va traversa România. Dacă vă întrebaţi cum ne puteţi susţine, vă ajut eu cu răspunsul: să transmiteţi puţin din energia voastră către Turul României şi mai ales către sportivii români! Avem nevoie de ea: să fim o singură inimă care bate pentru ciclism. Mediatic cred că vom da lovitura, competiţia va fi transmisă în peste 50 de ţări. Ciclismul românesc traversează o perioadă bună, cu rezultate la nivel internaţional. Avem reprezentanţi pe podiumurile marilor competiţii. Dacă turul va fi o reuşită va fi meritul tuturor''. La rândul său, ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a spus că această ediţie reprezintă un vis împlinit: "Acest eveniment, pentru mine, este un vis. Am concurat cu ani în urmă în condiţii nu tocmai bune, locuiam în cămine şi în paralele vedem Turul Franţei şi ce condiţii erau acolo. Ne doream şi noi ca Turul României să ajungă la un astfel de nivel. Fenomenul ciclistic a început să se dezvolte la noi. În 2018 am revenit cu turul după o lungă pauză, atunci am găsit un partener care ne-a ajutat foarte mult. Ne dorim să promovăm nu doar ciclismul ci ţara, turismul. Anul acesta facem un pas serios către marea performanţă". Despre importanţa turistică a vorbit şi secretarul de stat din Ministerul Turismului, Tudoriţa Lungu: "Ministerul Turismului a primit un ajutor nesperat de la ciclism. Nu aţi gândit acest tur doar ca pe o competiţie sportivă ci ca un eveniment care promovează turismul românesc. Invit autorităţile locale să fie alături de acest eveniment".

Caravana Micii Bucle porneşte Satu Mare şi va trece, înainte de a ajunge în ultima etapă la Bucureşti, prin Bistriţa, Târgu Mureş, Făgăraş şi Curtea de Argeş, traversând printre altele Ţara Lăpuşului (Maramureş), Colinele Transilvaniei şi Transfăgărăşanul, una dintre cele mai spectaculoase şosele din ţară. La Satu Mare va avea loc prezentarea echipelor (5 septembrie), iar a doua zi are loc startul în prologul Turului României 2022, cu un contratimp individual de 2 km prin centrul oraşului. Programul etapelor din Turul României: etapa 1 (7 septembrie) Satu Mare - Bistriţa; etapa 2 (8 septembrie): Bistriţa - Târgu Mureş; etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureş - Făgăraş; etapa 4 (10 septembrie): Cristian - Curtea de Argeş; etapa 5 (11 septembrie): circuit în Bucureşti. Dacă la ediţia din 2021, s-au aliniat 16 echipe la startul în Turul României, anul acesta deja şi-au confirmat participarea 22 de echipe profesioniste din ţări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă. În competiţie sunt înscrise echipele naţionale ale României şi Bulgariei, precum şi toate cele trei echipe continentale din România: Mentorise Elite Team CFX, Giotti Victoria Savini Due şi Team Novak.

Ediţia 2021 a Turului României a fost câştigată de polonezul Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski), care a fost urmat în clasament de Serghei Ţvetcov, la patru secunde, şi de un alt polonez, Szymon Rekita (Voster Ats Team), la 5 secunde. Echipa lui Kaczmarek a confirmat participarea în Mica Buclă. Valoarea premiilor este de 25.000 de euro, iar bugetul competiţiei se ridică, potrivit lui Alexandru Ciocan, la aproximativ 400.000 de euro.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb