Ciucă derapează grav şi pierde şi mai mult teren

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 24 octombrie

SORIN ROŞCA STĂNESCU

A scăzut în loc să crească în sondaje. Se duce tot mai în jos, sub scorul partidului. A intrat în panică. Iar panica nu-l ajuta deloc. Un general cu patru stele, un ostaş în fruntea României ar trebui să anticipeze consecinţele devastatoare ale sentimentului de frică. Dar Nicolae Ciucă procedează pe dos. Execută mişcări care nu-i fac decât rău. Cum ar fi de pildă aberanta acuzaţie pe care o lansează împotriva lui Marcel Ciolacu, cum că acesta ar fi omul ruşilor.

Nicu şi Marcel. Ani de zile, Nicu a fost partenerul lui Marcel. Când acesta era la partid. Şi apoi după ce, prin rotaţie, a ajuns în locul său premier. Marcel este prim-ministru al României, un stat aflat în avanpostul rezistenţei împotriva Federaţiei Ruse. Iar Nicu, generalul, este al doilea om în stat. Preşedintele Senatului României, şeful celui de-al doilea partid şi membru de vază al CSAT. Şi Nicu, generalul cu patru stele, ştie că cu precizie - oare de când? - că Marcel, premierul, este o cârtiţă a Federaţiei Ruse, înşurubată la vârful Executivului României. Nu a făcut nimic în acest sens. Dar o spune pe şleau. În plină campanie electorală.

Să admitem că aşa stau lucrurile. Să admitem că generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, vigilent nevoie mare, perspicace, bine informat, a aflat că cel care i-a fost partener la conducerea României este în realitate un trădător. Că lucrează nici mai mult, nici mai puţin decât în beneficiul lui Vladimir Putin. Să admitem prin absurd că a aflat abia acum. Că până zilele trecute a fost înşelat. Şi, în aceste condiţii, cam care ar trebui să fie reacţia normală a ostaşului care vrea să se cocoaţe în fruntea României?

Generalul cu patru stele Nicolae Ciucă şi-a conservat desigur bunele relaţii şi chiar autoritatea în raport cu serviciul secret al Ministerului Apărării. Ştiţi dvs. care. Pentru că v-am informat la timp. Serviciul secret cu care a colaborat strâns pe vremea când era ministrul Apărării. Atât de strâns încât soţia domniei sale lucra acolo pe post de contabil cu un rang militar inferior, dar lucra cu soldă în regulă, discret, astfel încât ani de zile şefii respectivului serviciu secret au fost în stare să întocmească ştate false de plată pentru pretinşi informatori externi ai Armatei Române. Au inventat pur şi simplu spioni cu concursul soţiei, operaţiune acceptată tacit de domnul general cu patru stele. Treaba a fost atât de gravă, încât s-a întocmai şi un dosar penal de către procurorii militari şi în final s-a lăsat şi cu condamnări, dar fără ca generalul Nicolae Ciucă să răspundă, întrucât între timp a fost extras de la MApN de protectorul său, Klaus Iohannis, cadorisit şi el din partea serviciului secret cu un elegant şi costisitor costum de schi. Aceasta a fost doar o paranteză.

O paranteză mai lungă, dar care spune multe. Ce ar fi trebuit să facă Nicolae Ciucă din poziţia de şef al Senatului, în momentul în care a aflat despre nelegiuirea săvârşită de premierul Marcel Ciolacu? Să dea fuga la un post de televiziune şi să reclame? Să reclame că acesta este complice al lui Vladimir Putin? Şi în ce scop? Ca premierul să fie sancţionat de presă şi de opinia publică? Sau ar fi trebuit din calitatea pe care o are de şef al Senatului să bată cu pumnul în masă, să convoace CSAT, să pună dovezile pe masa ovală de acolo şi să dea de pământ cu Marcel Ciolacu de să-i sară fulgii? Cam care ar fi trebuit să fie reacţia corectă şi onestă a ostaşului aflat în slujba ţării?

Generalul cu patru stele Nicolae Ciucă a uitat pur şi simplu ce rol important joacă în ierarhia naţională. Nu a înţeles ce trebuie să facă din a doua poziţie în stat, dacă află că primul-ministru e vândut unei puteri străine. Şi pur şi simplu a reacţionat greşit. De fapt, a procedat ca un dezertor. A pus coada între picioare şi a ieşit în public cu pâra.

Şi în aceeaşi zi, în opinia mea fatală pentru traseul său de candidat prezidenţial, a mai comis-o o dată. S-a milogit de Elena Lasconi, desigur după ce a văzut rezultatul unor sondaje de opinie, ca aceasta, plasată undeva la 5-7% în sondaje, să abandoneze cursa prezidenţială în favoarea sa. Să le ceară pur şi simplu "reziştilor", progresiştilor, neomarxiştilor să nu o mai voteze pe ea ci să opteze pentru el. Mai pe româneşte, ar trebui ca un partid care se căzneşte să depăşească bariera celor cinci la sută şi să intre de bine de rău în Parlament să-şi rateze această şansă, pentru a-l promova pe Nicolae Ciucă, aflat în mare foame de voturi şi căznindu-se, fără să ştie cum, să treacă din a treia, a patra poziţie, cumva în faţa lui George Simion, pentru a-i sufla în ceafă lui Marcel Ciolacu, spionul Federaţiei Ruse. Şi ca nu care cumva să omitem, semnalăm că, până de curând, în retorica generalului cu patru stele şi a susţinătorilor săi, şi George Simion era tot un agent al lui Vladimir Putin.

Umbra lui Vladimir Putin le întunecă unora minţile!

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Pe ce va bazati cand spuneti ca Marcelus isi ia lumina de pe la Kremlin? Nu atac ideea, ci doar sunt curios, pentru a afla mai multe si a intelege mai bine. Multumesc!

    1. CIUCA BATAILOR,este doar ub SOLDAT in SLUJBA SOLDATILOR,carora atunci cand erea in misiune prin NASYRYA si BAGDAD le ptregatea FASOLE TECI,de su CUFUREAU soldatii pe ei. Ba mai mult,in NASYRYA,cand TERORISTII atacau fortele NATO,GENERALUL isi schimba IZMENELE de cateva ori pe zi de FRICA. Acum,vrea sa bage FRICA si in ROMANI sustinand ca CIOLACU este AGENT RUS si daca nu il vor VOTA pe el,in romania,nu se v-a mai vorbi ENGLEZA(a LUI ESTE DE BALTA),ci se v-a vorbi RUSESTE. VOTATI MACIUCA si copii vostri ROMANILOR ,vor avea toti chef de DUCA in alte tari.!

    sa-si puna lanțuri la pantofi daca derapeaza

    1. Oricum generalul nu intra in optiunile mele... Si va iesi presedinte cine trebuie ,nu neaparat cine este ales!

    Ciuca nu poate "derapa" ,

    el fiind deja castigatorul coloniei RO 

    da are sens ciolacu si simion, oamenii kgb-putin. si iau bani si de la UE si de la rusia. de ce nu.

    geoana la fel. fiu de general de securitate, aschia nu sare departe de trunchi. 

    dar astia sunt de fapt imaginea romanilor care mai degraba trag spre rusia decat spre vest (ul decadent).

    buda-n curte si o votca la birtutul din sat parca e mai familiar decat frantuzismele sau englezismele pt noi. adica voi, ca eu sunt pro vest. vad ca nu e totul bine, departe de perfect, dar mai bine ca-n ruzzia, pacea e doar o pregatire pt razboi.  

    Asa cum a fost cu Tariceanu ,cu Dragnea cu Dancila etc ...sunt strecurati cu titlul de consultanti politici in campanii electorale straini ,care promit ca faciliteaza un fel de dialog cu (inevitabilele ) agentii straine care se implica la noi . Si acestia au agenda lor plus ca nu cunosc ethosul si istoricul poporului roman . Si sfaturile astea ....competente au un mare recul in public ! Dar de ce sunteti suparat ca i a oferit lui Lasconi sa iasa din cursa ,necunoscand ce i ar fi oferit la schimb ? Daca era o varianta mai buna decat zero ul pe care l va face ? Va legati de general la modul standard al atacurilor din campanie cand mult cantatul

    si purul George Simion aparent vinde locurile eligibile pe listele AUR ?!? Domnule SRS ,va rog ! 

    1. pai dc un post de asistenta medicala se vinde cu mii de euro, un post de parlamentar o fi pe gratis?

      la bugetari asa merge, cu plicul 

    Ostașul asta este sluga (fanariotul) perfecta. Asta este convins ca face bine în timp ce face rău. Nu trebuie uitat mizeria în care s-a băgat cu eroul din Afganistan (Nasiria) când el nu a fost nici măcar în dispozitivul de acțiune (lucru confirmat de participanti) și a fost făcut praf de incopetenta de 2 generali italieni.

    Asa ca, atenție pe cine punem în frunte tarii. 

    nu derapeaza deloc

    Problema e ca deranjeaza electoratul PSD SI USR 

    E CALIFICAT PENTRU ASA 

    SE UITA CINE L A PUS PE CIOLACU L A GUVERN?

    COMUNIST CIOLACU/MANA DREAPTA A LUI DRAGNEA 

    Fiecare vede altceva .Faptele contrazic textul .Ultimile alegeri au pozitionat PNL cu mult peste sondajele aparute in Media .Haideti sa nu uitam .PNL a avut cu mult peste 28 de procente in alegerile Europarlamentare si in cele Locale .USR aba a adunat unita fiind cu Forta Dreptei 8 procente ( singur nici macar nu ar fi trecut pragul )iar AUR si-a injumatatit perspectiva data de procentele din sondaje .Evident cistigatorul s-a numit PNL care acum vedem ca are in Nicusor Dan un vector de imagine important in Bucuresti .Aseara Ciuca ne-a arata adevarata sa putere .Nici un alt politician din Romania nu s-a referit cu atita mindrie romanesca devoalind sustinatorii sovietelor incepind in 1989 cu Ion Iiliescu continuind cu Ponta cel prezent cindva alaturi deErdogan singuri aflati in vitzita la Putin cu Geoana cel plecat si el in vizita la Moscova sau cu Dragnea ce facea pe prietenul lui Trump cel atit de apropiat declarativ pe Putin sau Kim si care ca si reprezentanti ai PSD (sa nu uitam si de Dancila)au fost cu totii invinsi de Iohannis .Ciuca devine vectorul de imagine al bunatatii si corectitudinii neamului romanesc „.Romanul Absolut ”Nicolae Ciuca va cistiga la pas alegerile . Simion este in picaj electoral oricit ar incerca unii sa il prezinte cistigator iar voturile PSd sunt impartite intre Diaconwcu si geoana .Impartiti si voi PSd la 3 si vedeti cu usrinta ca Ciolacu nu poate avea 30 de procente intentie de vot. Cit despre alti candidati nici macar nu are rost sa ii amintim .

    Lasconi nici macar nu trece pragul ca si UDMR sau ca si Orban nonbudapesteanul fostul sef al PNL. Finala se va juca intre Ciuca si Simion daca nu va fi oprit pe model Sosoaca .Am vazut aseara si discursul lui Bolojan ce cade ca un trasnet peste PSD si AUR . Extrem de limpede Bolojan a explicat romanilor de vita veche de ce trebuie votat Ciuca generalul .Serozitatea , bucuria de a fi roman , bunatatea sufleteasca forta luptatorului si nu in ultimul rind dorinta lui de bine atasata natiei lui Mircea cel Batrin il transforma pe Ciuca in invingator .Bucurosi le-om duce toate de e pace de-i razboi ne zice poetul nepereche . 

    Cum sa fie credibil cand merge pe acelasi slogan ca si USR?E adevarat ca au fost apropiati in guvernarea altui escroc,Catu.Mai are in depozit vaccinuri?De ce nu a fost luat in vizor de ”justitia imaculata”?De ce sunt protejati escrocii dela „inaltime„.

    articol discutabil! Elena Lasconi are peste 15% SI DACA S-AR RETRAGE Ciuca ar ajunge in turul II...si f probabil presedinte. Deci articolul e pt defaimarea lui Lasconi!

    Nu e perfecta, dar moral si prin fapte e mult peste ceilalti. 

    Orasul Campulung arata f bine dupa cei 4 ANI DE MANDAT CA PRIMAR!

    Tocmai in ciuda unor astfel de articole votez cu Lasconi! 

    1. lasconi se va retrage si probabil si orban altfel nu aparea aceasta stire cu simion .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb