CLAUDIU VRÎNCEANU: "România susţine cooperarea regională în domeniile reglementate de politica maritimă"

Mina Irina
Miscellanea / 14 iunie 2016

Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri participă la Conferinţa Dezvoltarea Durabilă a economiei albastre a Mării Negre. Intensificarea cooperării marine şi maritime care se desfăşoară în perioada 14-15 iunie 2016 la Odessa, Ucraina, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Referindu-se la rolul ţării noastre în zonă, secretarul de stat Claudiu Vrînceanu a declarat: "România continuă să susţină necesitatea unei cooperări regionale puternice şi dinamice în diverse domenii reglementate de politica maritimă integrată, care variază de la turism maritim şi de coastă la gestionarea pescuitului, de la protecţia mediului marin pentru siguranţa navigaţiei la energia offshore, transport sau securitate maritime."

Oficialul român a apreciat că "economia albastră" este o oportunitate importantă pentru consolidarea creşterii economice şi pentru crearea de noi locuri de muncă, în beneficiul tuturor oamenilor din regiunea Marii Negre. Acesta a arătat că, potrivit unor studii recente, anual, valoarea adăugată a "economiei albastre" în România ar putea reprezenta 1,2 miliard euro şi ar putea crea 100.000 de locuri de muncă.

"România este conştientă de importanţa asumării de către toate statele riverane a obiectivului dezvoltării "economiei albastre", asumare ilustrată de exemplu prin dezvoltarea, cu sprijinul Comisiei Europene, a propriilor strategii maritime naţionale, iniţierea de proiecte de colaborare inter-sectoriale şi cu implicarea mai multor state, în conformitate cu priorităţile proprii, în cadrul unui proces incluziv", a concluzionat secretarul de stat Claudiu Vrînceanu.

Noul Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, care urmează să fie lansat la Constanţa, în data de 14 iulie a.c., va fi un instrument pentru sporirea cooperării între state şi alţi actori interesaţi de afaceri în turism şi în domeniul mediului.

La conferinţa Dezvoltarea Durabilă a economiei albastre a Mării Negre. Intensificarea cooperării marine şi maritime participă comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, reprezentanţi ai guvernelor statelor riverane Mării Negre precum şi un număr important de antreprenori de succes. Evenimentul este organizat de Comisia Europeană/Direcţia Generală Afaceri Maritime şi Pescuit (DG MARE) şi Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb