Comisia Europeană intensifică acţiunile ce vizează testările de COVID-19

S.B.
Miscellanea / 18 noiembrie 2020

Comisia Europeană intensifică acţiunile ce vizează testările de COVID-19

Comisia Europeană a adoptat azi o recomandare privind utilizarea testelor antigenice rapide pentru diagnosticarea COVID-19.

Ea urmează Recomandării din 28 octombrie a Comisiei şi are scopul de a asigura o abordare comună şi strategii de testare mai eficiente în întreaga UE. Ea se bazează pe orientările elaborate cu ajutorul contribuţiilor statelor membre şi ale experţilor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Recomandarea pune la dispoziţie orientări privind modul de alegere a testelor antigenice rapide, situaţiile în care sunt adecvate şi cine ar trebui să le efectueze. Ea îndeamnă la validarea şi recunoaşterea reciprocă a testelor şi a rezultatelor acestora. Recomandarea precede reuniunea virtuală a liderilor europeni din 19 noiembrie privind răspunsul UE la pandemia de COVID-19 şi este urmarea Consiliului European din 29 octombrie în cadrul căruia s-a convenit să se amplifice coordonarea în domeniul metodelor de testare.

În plus, Comisia a semnat un acord cu Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) prin care contribuie cu 35,5 milioane EUR, provenite din Instrumentul pentru sprijin de urgenţă (ESI), pentru a spori capacitatea UE de testare vizând COVID-19. Finanţarea va fi utilizată pentru a sprijini formarea personalului pentru prelevarea şi analizarea eşantioanelor şi efectuarea de teste, în special prin intermediul echipamentelor mobile.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat: "Testările ne indică amploarea răspândirii virusului, locurile în care este prezent şi evoluţia sa. Ele reprezintă un instrument decisiv pentru încetinirea extinderii pandemiei de COVID-19. Pentru a spori coordonarea la nivelul UE vizând metodele de testare, punem astăzi la dispoziţia statelor membre orientări cu privire la utilizarea testelor antigenice rapide în vederea unei mai bune gestionări a focarelor epidemice de COVID-19. Pentru a fi eficienţi în ceea ce priveşte testările este nevoie, de asemenea, să dispunem de resursele necesare, motiv pentru care astăzi ne intensificăm sprijinul pentru a spori capacitatea de testare a statelor membre. Sprijinul şi solidaritatea sunt esenţiale pentru învingerea acestei pandemii."

Recomandarea de astăzi pune la dispoziţia statelor membre orientări cu privire la utilizarea testelor antigenice rapide în detectarea virusului în situaţii specifice. Printre acestea se numără situaţiile în care identificarea rapidă a persoanelor infectate sprijină gestionarea focarelor epidemice şi monitorizarea periodică a grupurilor cu risc mare, cum ar fi personalul medical sau cel din centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă. Statele membre sunt încurajate să efectueze teste antigenice rapide în plus faţă de testele RT-PCR pentru a limita răspândirea virusului, a detecta infecţiile şi a limita măsurile de izolare şi carantină.

Recunoaşterea reciprocă a rezultatelor testelor este extrem de importantă pentru facilitarea deplasărilor transfrontaliere, a depistării transfrontaliere a contacţilor şi pentru tratamentul transfrontalier. Statele membre sunt puternic încurajate să îşi recunoască reciproc rezultatele testelor antigenice rapide care îndeplinesc criteriile din recomandare şi care sunt obţinute în unităţi de testare autorizate din orice stat membru al UE. Respectarea recomandării poate contribui astfel la libera circulaţie a persoanelor şi la buna funcţionare a pieţei interne într-o perioadă în care capacităţile de testare sunt limitate.

Datele ştiinţifice şi tehnice continuă să evolueze, oferind noi perspective asupra caracteristicilor virusului şi asupra posibilităţilor de a utiliza diferite metodologii şi abordări pentru diagnosticarea COVID-19. Prin urmare, Comisia rămâne pregătită să actualizeze în consecinţă recomandarea privind utilizarea testelor.

Pentru a spori şi mai mult capacităţile de testare din UE, Comisia finanţează cu 35,5 milioane EUR IFRC pentru a sprijini formarea personalului şi pentru a permite echipelor de testare mobile ale Crucii Roşii să aibă acces la echipamentele, articolele de laborator şi reactivii necesari pentru prelevarea de eşantioane şi efectuarea de teste, precum şi pentru a sprijini autorităţile naţionale în activitatea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb