COMISIA EUROPEANĂ: Programul educaţional Erasmus+ 2014 dispune de 1,8 miliarde de euro

F.A.
Internaţional / 13 decembrie 2013

Comisia Europeană (CE) acceptă cereri de finanţare pentru programul educaţional Erasmus+pe anul 2014, sumele ridicându-se la 1,8 miliarde de euro, anunţă un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

"Datorită creşterii cu 40% a bugetului Erasmus+, peste 4 milioane de persoane, inclusiv studenţi, stagiari, cadre didactice şi voluntari, vor beneficia de granturi în următorii şapte ani", a declarat Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret.

Se pot înscrie organizaţii din domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Finanţarea online va fi disponibilă de la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor. Persoanele fizice nu pot solicita direct, ci trebuie să ia legătura cu universitatea, cu colegiul sau cu organizaţia de care aparţin, care vor depune cerere în acest sens. Consorţiile, organizaţiile şi grupurile de coordonare pot depune o singură cerere în numele mai multor organizaţii.

Pe lângă universităţi şi instituţii de formare profesională, vor beneficia de finanţare, pentru prima dată, aşa-numitele "Alianţe ale cunoaşterii" şi "Alianţe ale competenţelor sectoriale".

În domeniul sportului, accentul se pune pe proiecte transnaţionale ce susţin sportul de masă, combat blaturile, dopajul, violenţa şi rasismul şi care favorizează buna guvernanţă, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, incluziunea socială şi activitatea fizică pentru toţi.

Programul Erasmus+ combină toate schemele de finanţare actuale ale UE pentru educaţie, formare profesională şi tineret, inclusiv Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), programul "Tineretul în acţiune" şi cinci programe de cooperare internaţională (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink şi programul de cooperare cu ţările industrializate). El introduce, de asemenea, pentru prima dată, măsuri de sprijin în favoarea sportului.

Erasmus+ urmează să fie lansat într-un moment în care aproape şase milioane de tineri din UE sunt şomeri (mai mult de 50% în anumite ţări). În acelaşi timp, există peste două milioane de locuri de muncă vacante, iar o treime dintre angajatori declară că întâmpină dificultăţi în găsirea personalului cu competenţele necesare.

Bugetul de 14,7 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 ţine cont de previziunile de inflaţie şi reprezintă o creştere cu 40% faţă de nivelurile actuale. Sunt aşteptate fonduri suplimentare pentru învăţământul superior care implică mobilitate şi pentru consolidarea capacităţilor în cazul ţărilor din afara UE. Negocierile în acest sens vor fi finalizate anul viitor.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb