Comisia Europeană va propune o combinaţie de împrumuturi şi granturi pentru planul de relansare

C.B.
Miscellanea / 19 mai 2020

Comisia Europeană va propune o combinaţie de împrumuturi şi granturi pentru planul de relansare

Comisia Europeană nu va copia pur şi simplu o propunere franco-germană pentru planul său de relansare care va fi prezentat săptămâna viitoare, şi care va include o combinaţie de împrumuturi şi granturi în locul granturilor sugerate de autorităţile de la Paris şi Berlin, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters.

Franţa şi Germania au propus luni un fond de revenire în valoare de 500 de miliarde de euro, fond care ar urma să ofere granturi pentru regiunile şi sectoarele Uniunii Europene care au fost cel mai grav lovite de pandemia de coronavirus, în ideea de a le ajuta să îşi revină fără a majora însă nivelul datoriilor lor.

"În propunerea noastră va fi un echilibru între granturi şi împrumuturi", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, la o conferinţă de presă. "Vom vedea care este această balanţă săptămâna viitoare, când vom veni cu propunerea noastră", a adăugat Eric Mamer.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, trebuie să prezinte pe 27 mai propriul său plan pentru relansare economică pe continent. "Propunerea (franco-germană) merge în sensul celei pregătite de Comisie, care va ţine cont de asemenea de punctele de vedere ale tuturor statelor membre şi ale Parlamentului European", a precizat şefa executivului comunitar într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Guvernul austriac a insistat luni asupra faptului că orice ajutor european ar trebui să ia "formă de împrumuturi, şi nu de subvenţii". "Poziţia noastră rămâne neschimbată. Suntem dispuşi să ajutăm ţările cele mai afectate cu împrumuturi", a scris pe Twitter luni seara cancelarul austriac, Sebastian Kurz.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb