Compania aeriană LOT renunţă la preluarea Condor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 aprilie 2020

Compania aeriană LOT renunţă la preluarea Condor

Deţinătorul companiei aeriene naţionale poloneze LOT a renunţat la acordul de cumpărare a rivalului german Condor, ceea ce sporeşte probabilitatea ca Berlinul să naţionalizeze acest operator de transport care se confruntă cu probleme financiare, anunţă Reuters.

Cu două săptămâni în urmă, surse apropiate situaţiei spuneau că statul german este pregătit să preia Condor, deoarece se aştepta ca afacerea cu LOT să eşueze din cauza tulburărilor din industria transportului aerian, cauzate de pandemia de coronavirus.

Compania de stat Polish Aviation Group (PGL), care deţine LOT, a decis, în ianuarie anul acesta, să preia Condor pe aproximativ 300 de milioane de euro (327 de milioane de dolari), tranzacţie care putea crea un lider în sectorul aviatic din Europa, cu un trafic de peste 20 de milioane de pasageri anual.

"Confirm că PGL a informat Condor despre retragerea sa din acordul de achiziţie. Nu furnizăm mai multe informaţii în acest stadiu", a declarat directorul de comunicare al PGL, Katarzyna Majchrzak, într-un e-mail transmis Reuters.

Societatea Condor a confirmat că a fost informată că PGL renunţă la afacere, menţionând că există diverse opţiuni cu privire la acţionariatul viitor al companiei aeriene. Condor poartă totodată discuţii pentru obţinerea de ajutoare de stat, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania a refuzat să comenteze pe marginea posibilităţii preluării Condor ori a acordării de ajutoare de stat.

Potrivit surselor citate de Reuters, PGL a ieşit din acordul de preluare a Condor în condiţiile în care garanţiile financiare pe care le-a solicitat guvernului german au fost considerate inacceptabile de către Berlin.

Condor este o fostă divizie a Thomas Cook din Marea Britanie, societate de călătorii intrată în colaps în luna septembrie 2019. Guvernul german a acordat Condor un împrumut de 380 de milioane de euro (320 de milioane de lire sterline) ca să menţină compania funcţională pe perioada iernii.

În prima lună din 2020, Condor avea circa 60 de avioane şi 4.900 de salariaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb