Convocatorul AGOA SIF Transilvania a fost completat, la cererea lui Frăţilă

V.B.
Piaţa de Capital / 11 septembrie 2014

Convocatorul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) din 20/21 octombrie a SIF Transilvania (SIF3) a fost completat, la cererea acţionarului Constantin Frăţilă, cu pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală (preşedinte executiv şi director general al SIF3), potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Motivaţia pornirii acţiunii în răspundere este "nerespectarea formularului de procură specială şi nepublicarea listei celor 63 de acţionari care au solicitat revocarea" lui Constantin Frăţilă din Consiliul de Supraveghere, la AGOA din 11/12 august 2014.

Tot la solicitarea lui Frăţilă, Fercală ar putea fi tras la răspundere (alături de vicepreşedinţii executivi Iulian Stan şi Ion Mihăilă, directori generali adjuncţi ai SIF3), pe motiv că directoratul şi-ar fi depăşit atribuţiunile.

Şi convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) a fost completat, cu două puncte, cerând aprobarea ca administratorii şi directorii societăţilor din portofoliu, în care SIF Transilvania este acţionar majoritar, să fie demişi de drept dacă nu realizează profitul aprobat prin bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) şi "să nu primească nicio formă de indemnizaţie suplimentară sau de premiere pentru realizările unui exerciţiu financiar dacă, în exerciţiul financiar respectiv, se înregistrează o scădere a activului net faţă de exerciţiul financiar precedent", se mai arată în raportul SIF3.

Constantin Frăţilă mai solicită includerea a patru puncte pe ordinea de zi a AGEA.

Primul prevede completarea articolului 19 din actul constitutiv al societăţii cu alineatul (11), care va avea următorul conţinut: "Datorită sancţiunilor ASF care pot ajunge la amenzi în cuantum de 100.000 lei persoane fizice şi până la 10% din cifra de afaceri în cazul persoanelor juridice, nu pot fi angajaţi în funcţii de directori sau alte funcţii, în baza unor raporturi de muncă şi nu pot încheia contracte de colaborare cu societatea, persoane care au fost sancţionate de CNVM/ASF pentru încălcări ale Legii 297/2004, Regulamentelor CNVM/ASF şi Legii nr. 31/1990 rep., în ultimii 4 ani. Persoanele care, în cadrul SIF Transilvania SA, au încheiate raporturi de muncă, respectiv angajaţi, directori şi membrii Directoratului, care au fost sau vor fi sancţionate de CNVM/ASF pentru orice faptă, vor fi demise de drept din toate funcţiile pe care le deţin în cadrul SIF Transilvania SA, imediat ce este comunicată public sancţiunea".

Al doilea punct are în vedere modificarea art. 25, alin. (4) cu următorul conţinut: "Membrii Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalul societăţii au dreptul să participe la repartizarea profitului net aferent fiecărui exerciţiu financiar în limita unei cote procentuale, aprobată de adunarea generală ordinară a acţionarilor. Aprobarea cotei de participare la profit a membrilor Consiliului de Supraveghere, Directoratului şi personalului societăţii se va face în cadrul unui punct distinct înscris pe ordinea de zi a şedinţei adunării generale în care sunt aprobate situaţiile financiare anuale, pe baza unui material prezentat adunării, în care să fie precizat cuantumul procentual şi valoric al acestei cote şi justificarea pe baza căreia se solicită aprobarea. În cazul în care, într-un exerciţiu financiar, se diminuează activul net sau capitalurile proprii faţă de exerciţiul financiar precedent, membrii Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalul societăţii nu au dreptul să participe la repartizarea profitului net aferent exerciţiului financiar respectiv şi nici să primească o altă formă de indemnizaţie, retribuţie suplimentară sau primă".

Al treilea punct se referă la completarea art. 15 cu alin. (2), potrivit căruia membrii Consiliului de Supraveghere vor fi aleşi prin vot cumulativ.

Al patrulea punct este în legătură cu modificarea art. 16 alin. (2), astfel încât să prevadă că remuneraţia lunară a membrilor Consiliului de Supraveghere se stabileşte "la nivelul a 2 salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al consiliului, 2,5 salarii medii brute pe societate pentru vicepreşedinte şi 3 salarii medii brute pe societate pentru preşedinte", urmând ca membrii Consiliului de Supraveghere ce fac parte din comitetele consultative ale organismului să nu primească remuneraţie suplimentară.

Tot acest punct are în vedere că art. 19 alin. (7) va stipula că "remuneraţia lunară a Preşedintelui Directoratului se stabileşte la nivelul a 5 salarii medii brute pe societate şi 3 salarii medii brute pe societate pentru ceilalţi membri ai Directoratului".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ar fi un inceput benefic pentru Sif 3 si nu numai, de a stopa devalizarea " dupa regulament " a societatii prin vanzari masive de active, pentru ca administratorii, indiferent de alte criterii, sa poata beneficia de ~4-5% di profitul raportat.

    nu va mai las eu sa convocati sedinte sa-mi taiati salariul si sa nu mai pot sa las mostenire societatea mea cui vreu eu.Derbedeilor ,daca mai incercati ceva va dau in judecata pentru ABUZ DE MINORITAR ce sunteti.Hai sictir !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb