CORESPONDENŢĂ DE LA AUSTRALIAN OPEN Pe cine poate bucura 4 000 000 de dolari

EUGEN IONESCU
Ziarul BURSA #Sport / 27 ianuarie 2020

Pe cine poate bucura 4 000 000 de dolari

În prima săptămână de concurs am trecut prin ploi, furtună şi căldură de 38 de grade, fenomene meteorologice care au creat probleme organizatorilor, însă fraternitatea tenisului a făcut ca acest impediment climatic să nu poată fi pus în balanţă cu beneficiile stingerii focurilor prin intervenţia naturii. În acest context, jucătoarea australiană Ashley Barty, numărul unu mondial, a fost întrebată într-o conferinţă de presă dacă nu ar fi un cadou frumos adus naţiunii, după dezastruoasele focuri, victoria de la această ediţie a Australian Open. Numărul 1 mondial a răspuns că, probabil, majorităţii australienilor nu le pasă cine câştigă marele turneu - ei sunt mai interesaţi de bunăstarea naţiei!

Şi încă o remarcă pe aceeaşi temă: cum singura purtătoare a Tricolorului rămasă în concurs la ora când scriu aceste rânduri, Simona Halep (care însă nu a fost "scutită" de chinuri în meciul cu numărul 161 mondial, englezoaica Dart), a promis să doneze 200 de dolari pentru fiecare observaţie negativă a antrenorului, cred că bilanţul ei va fi favorabil victimelor focurilor... Apropo, la acest meci românca a fost promovată să joace pe "Rod Laver", principala arenă de la Melbourne, dar la concurenţă cu jocul lui Nick Kyrgios contra francezului Simon. Partida feminină s-a jucat pe terenul-vedetă, dar a fost transmisă pe al doilea canal al deţinătorului drepturilor de televiziune. Astfel, este probabil că la nivel mondial mai puţini au fost telespectatorii ce au preferat să vizioneze meciul Simonei, despre a cărei adversară se presupunea că nu va oferi mare opoziţie numărului patru mondial. Însă, în setul al doilea englezoaica a opus o rezistenţă care a obligat-o pe Halep să-şi folosească toată experienţa pentru a ieşi învingătoare - deci, cei care au pierdut vizionarea acestei dispute au ce să regrete.

Declaraţie Margaret Court şi promisiune Zverev

În controversa aniversării a 50 de ani de la câştigarea primului turneu de Grand Slam din totalul celor 24 de la activul marii campioane Margaret Court a mai intervenit un "episod", prilejuit de un interviu neaprobat de organizatori. Celebra doamnă din Perth - pe care, în 2010, ziarul Herald Sun din Melbourne o numea cea mai mare jucătoare de tenis din toate timpurile - a declarat că va fi sărbătorită în a doua săptămână pe Rod Laver Arena. Ea a afirmat din nou cu tărie că opiniile, convingerile religioase pe care le propagă, în dezacord cu cele ale majorităţii populaţiei, nu trebuie să umbrească performanţa ei sportivă din vremea în care şi-a reprezentat naţiunea. Rămâne de văzut care va fi reacţia celor de la Tennis Australia, dar mai ales aceea a publicului - deci dacă această ceremonie chiar va avea loc.

Între timp, Alexander Zverev a anunţat o donaţie de 10.000 de dolari la fiecare meci câştigat. Iar în cazul că va câştiga turneul, sportivul german cu rădăcini ruseşti a promis că va dona victimelor focurilor întregul premiu - de patru milioane de dolari !!

Acum cateva ore s-a produs marea surpriză. Serena Williams a fost învinsă de chinezoaica Wang. Surpriza a fost că şi publicul a favorizat-o pe chinezoaică.

La conferinţa de presă Serena a concluzionat: nu ştiu dacă ea poate juca mai bine decât a jucat. Eu cu siguranţă pot juca mult mai bine. De mâine dimineaţă încep antrenamentele!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb