C.O.T.A.R:  "Cea mai mare reţea de crimă organizată din lume ar vrea să nu fie judecată"

G.D.
Miscellanea / 11 iulie 2022

"Cea mai mare reţea de crimă organizată din lume ar vrea să nu fie judecată"

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a transmis zeci de comunicate de presă şi adrese oficiale, din 2014, pentru a semnala ceea ce astăzi zguduie planeta: Uber a fost de la început cea mai mare reţea de crimă organizată din lume, conform unui comunicat al COTAR remis redacţiei. Lobby la nivelul cel mai înalt, care în România se încadrează ca trafic de influenţă, faptă penală. Dar aflăm că firma a creat şi a alimentat multe dintre violenţele din toate statele în care s-a încălcat grav legislaţia. Este incredibil cum Uber cere "să nu-i judecăm" pentru ce au făcut!

"Cerem instituţiilor abilitate să înceapă de urgenţă o anchetă penală, pentru a descoperi care dintre politicienii români sunt implicaţi în trafic de influenţă pentru Uber şi pentru legea transportului alternativ care a fost impusă în România pentru a le reglementa activitatea companiilor de aşa-zis "ride-sharing". Noi am semnalat permanent modul de operare care astăzi a ieşit la iveală, odată cu cele 124.000 de documente care au apărut în spaţiul public despre activităţile Uber", precizează COTAR în comunicat..

Chiar dacă Uber s-a grăbit să şteargă ilegal documente din România şi alte state, chiar în cursul zilei de ieri, există multe alte metode de a proba activitatea politicienilor care au susţinut permanent cerinţele Uber, la fel ca în toate celelalte state. "Ne oferim să le dăm noi o mână de ajutor organelor de anchetă, dacă STS nu a reuşit să protejeze datele şterse de compania americană. E suficient să facem o analiză de text şi de situaţie, ca să identificăm acelaşi modus operandi şi aceleaşi discursuri ale politicienilor, uneori cu aceleaşi cuvinte-cheie şi sloganuri, în România şi în celelalte ţări", menţionează COTAR.

"Nu e ca şi cum ar porni o anchetă de la zero, pentru că noi am semnalat implicarea fiecărui politician care a făcut lobby pentru Uber, începând cu anul 2014. Astfel,, organele de anchetă pot începe ancheta cu persoane şi fapte concrete, pentru care există inclusiv înregistrări păstrate de STS din comisiile parlamentare, din şedinţele Guvernului şi din alte conjuncturi. Lobby-iştii au organizat chiar în sălile Parlamentului României evenimente pentru promovarea transportului alternativ, şi acelea fiind înregistrate", subliniază sursa citată.

Există deja probe concludente, nu doar suspiciuni rezonabile, în legătură cu implicarea anumitor politicieni în impunerea Uber pe piaţa din România. Trebuie doar să fie scoase din arhivele care nu sunt secrete, analizate şi folosite. Apoi se poate merge mai departe cu dosarul Uber în România, cu ancheta in rem şi in personam, mai ales după ce nici măcar nu a existat vreo-ncercare din partea companiei Uber de a nega faptele descoperite de presă.

"Având în vedere faptul că Uber şi-a recunoscut toate practicile ilegale despre care s-a scris în presa internaţională, în ultimele trei zile, faptul că această companie cere clemenţă şi ne spune să nu o judecăm pentru ce a făcut în ultimii cinci ani, arată în continuare dispreţul total pentru Lege. Dacă România e stat de drept, ar trebui să dăm un exemplu lumii întregi - aşa cum ne-am străduit permanent - şi să pedepsim corupţii în mod exemplar!", mai precizează COTAR în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E doar un caz de corporatism ticălos dovedit.

    Cate or mai fi și altele de acest tip...companiile de asigurări auto sunt primele pe listă... 

    eu zic sa incepeti totusi cu presedintele Johaniss ...ptr ca este dovedit de instanta Sibiu si data irevocabila de Curtea de Apel Brasov, CA A FACUT FALS SI UZ DE FALS CAND A LUAT UNA DIN CELE 6 CASE ALE SALE.....SI ASTA DE CATIVA ANI.....CE ZICETI ?!?!.......lasati dreaq uber si incepeti cu capul pestelui mai Cotar si alti justitiari ca voi....zic !

    1. Lasa mai nene pe presedinte in pace ca si asa pana nu termina mandatul nu are nimeni ce-i face ca are imunitate .... de ce sa lase UBER in pace cand au mituit tot ce au putut pentru ca sa aprobe legi in favoarea lor..... aici in Spania si o fosta ministra e implicata .

      Si toate astea in defavoarea taximetristilor care is platesc taxele aici nu in paradise fiscale .

      Sanatate si numai bine. 

      Ai dreptate! Joha trebuie sa raspunda dupa ce termina mandatul, asta daca nu se va ascunde sub o alta functie imuna! Iar uber sa raspunda in primul rand , ca si restul celor implicati!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb