Cozmin Guşă se gîndeşte să îşi facă partid politic

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 14 februarie 2005

Deputatul independent Cozmin Guşă recunoaşte, la nici o săptămînă după ieşirea în trombă din PD, că intenţionează să îşi formeze un partid politic. Fostul reprezentant PD ne-a declarat, totuşi, că acest obiectiv nu este realizabil deocamdată: "Noi vorbim de ziua de astăzi, iar azi nu îmi fac partid".

Cozmin Guşă este preşedintele Iniţiativei 2003, asociaţie civică înfiinţată după plecarea din PSD, al cărei principal scop este sprijinirea obiectivelor tinerilor politicieni. Săptămîna trecută, fostul democrat declara că, în perioada următoare, va deschide filiale ale Iniţiativei în toate judeţele ţării. Totodată, colaborarea dintre asociaţia condusă de Cozmin Guşă şi PNţCD este din ce în ce mai strînsă, cele două formaţiuni, alături de URR, colaborînd în prezent la realizarea unei liste cu persoane din viaţa publică, din toate partidele, care au ocupat funcţii politice sau adminis-trative înainte de 1989. Apropierea lui Cozmin Guşă de ţărănişti are în vedere, susţin oameni apropiaţi lui Gheorghe Ciuhandu, preşedintele PNţCD, realizarea unei colaborări în vederea creării unui partid popular. Partidul Popular European a cerut deja PNţCD să urgenteze negocierile şi procedurile de realizare a unui partid popular în România.

Guşă vrea, în continuare, înlăturarea lui Năstase din fruntea Camerei Deputaţilor

Cozmin Guşă ne-a declarat că nu are de gînd să renunţe la calitatea de parlamentar, aşa cum i-au cerut foştii colegi din PD, împreună cu preşedintele interimar al partidului, Emil Boc. Deputatul independent spune că moralitatea pe care o invocă democraţii trebuia să fie un principiu şi în campania electorală: "Moral ar fi fost să ne evaluăm meritele şi realizările din campania electorală, iar desemnarea oamenilor în funcţiile de demnitate publică să se fi făcut în raport cu aceste merite. Nu se pune problema să renunţ la calitatea de deputat, nici eu, nici cei doi colegi ai mei. Trebuie văzut cît la sută din scorul electoral al PD li se datorează Laviniei Şandru, lui Aurelian Pavelescu şi mie, şi atunci se poate vorbi de moralitate. Sînt colegi, ca de exemplu Emil Boc, pe care nu i-a văzut nimeni în campanie". Cozmin Guşă susţine că va continua să ceară schimbarea lui Adrian Năstase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, întrucît, spune fostul democrat, votul de alegere în fruntea Camerei a fost neregulamentar. Deputatul independent speră ca acest obiectiv să fie susţinut şi de grupul parlamentar al PD, deşi "se pare că PD şi PSD bătut palma".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb