Cupa Mondială 2015 a generat venituri de peste 200 milioane euro pentru World Rugby

Sport / 1 noiembrie 2015

Cupa Mondială 2015 a generat venituri de peste 200 milioane euro pentru World Rugby

Bernard Lapasset, preşedintele World Rugby, forul conducător al sportului cu balonul oval la nivel global, a anunţat că ediţia 2015 a Cupei Mondiale a generat venituri de 150 de milioane de lire sterline (210 milioane euro) pentru organizaţia sa, transmite Agerpres.

"Am anunţat că vom doborî toate recordurile în materiale de venituri comerciale, iar acest lucru s-a întâmplat. Produsul net se ridică la 150 milioane de lire sterline, reprezentând resurse pentru World Rugby, un record bătut categoric", a afirmat Lapasset, cu ocazia unei întâlniri cu presa care a avut loc la stadionul Twickenham din Londra, cu câteva ore înaintea finalei Noua Zeelandă - Australia.

"Britanicii au estimat că au înregistrat un beneficiu net de 1 miliard de lire sterline pentru economia lor. Este enorm. Activitatea economică generată de Cupa Mondială de rugby ne situează printre marile evenimente", a mai spus oficialul francez, citat de AFP.

Brett Gosper, directorul executiv al World Rugby, a dezvăluit la rândul său că cele 150 milioane de lire sterline vor fi redistribuite în modul următor: 8,5 milioane lire (11,9 milioane euro) pe patru ani pentru fiecare dintre cele 10 echipe din Eşalonul 1 (cele participante la Turneul celor 6 Naţiuni în Europa şi Four Nations în Emisfera sudică); 5 milioane de lire (7 milioane euro) pe patru ani pentru fiecare dintre cele 10 echipe din Eşalonul 2, adică celelalte naţiuni care au participat la Cupa Mondială 2015, printre care şi România.

În total, echipele din Eşalonul 1 vor primi 85 milioane lire sterline (119,1 milioane euro), iar cele din Eşalonul 2 vor încasa împreună 50 milioane lire (70,1 mlioane euro), celorlalte naţiuni membre urmând să le revină suma totală de 28 milioane lire sterline (39,2 milioane euro), a precizat Gosper.

Bernard Lapasset a evidenţiat, totodată, şi rezultatele foarte bune în privinţa vânzării biletelor, la actuala ediţie a Mondialului de rugby fiind comercializate aproximativ 2,4 milioane de tichete de intrare la meciuri, respectiv 97% din total, "un record absolut".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb