DARIUS VÂLCOV: "Guvernul ar putea aproba Codul Fiscal în 18-25 martie"

Valentin Busuioc
Macroeconomie / 25 februarie 2015

Ponta: "Program mai bun n-are cine să aibă în România"

Proiectul Codului Fiscal va fi discutat din nou de Guvern, pentru aprobare, în perioada 18-25 martie, a anunţat astăzi ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, premierul Victor Ponta apreciind că un program fiscal mai bun decât cel propus de către Executiv "nu are cine să aibă în România", scriu surse din presă.

Ponta a comentat, în şedinţa de Guvern de astăzi: "Dincolo de câteva mici critici de la cei care ziceau că au ei un program mai bun, dar nu îl au (un program mai bun decât cel pe care noi l-am propus n-are cine să aibă în România), important este că, după trei ani de muncă, putem să facem şi reducerea TVA şi toate celelalte măsuri şi, mai ales, avem pe termen mediu şi lung un plan şi o strategie foarte clară de dezvoltare economică".

În acest context, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, l-a anunţat pe prim-ministru că proiectul Codului Fiscal va fi din nou prezentat Guvernului, de această dată spre aprobare, în perioada 18-25 martie.

Proiectul a fost discutat de Guvern acum o săptămână, în primă lectură. Atunci, preşedintele Klaus Iohannis declara că are mari semne de întrebare privind reducerile fiscale anunţate de Guvern, acuzând Executivul că nu a precizat cum va gestiona aceste reduceri de impozite şi taxe. Şeful statului a mai arătat că, per ansamblu, ideile sunt luate din propunerile PNL sau ale sale.

Măsurile de relaxare fiscală propuse prin noul Cod Fiscal, precum reducerea TVA şi a CAS, vor duce la neîncasarea unor venituri bugetare de peste 37 miliarde lei în patru ani, dar jumătate din sumă va fi recuperată pe baza efectului pozitiv care va fi înregistrat în economie, conform estimărilor Guvernului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb