WDP: Rezultate financiare pentru al treilea trimestru din 2024

R.S.
Macroeconomie / 18 octombrie

WDP: Rezultate financiare pentru al treilea trimestru din 2024

"Rezultatele noastre arată că strategia #BLEND2027, axată pe crearea de valoare prin mai mulţi factori, este eficientă. Investiţiile remarcabile din 2024 demonstrează clar că o creştere puternică, cu accent pe obiectivul nostru pe termen lung pentru EPS, rămâne realizabilă. Tendinţele structurale pe termen lung rămân neschimbate şi favorabile, iar lipsa ofertelor şi creşterea chiriilor continuă să ofere noi oportunităţi atât în portofoliul nostru existent, cât şi în rezerva de terenuri. Pe termen scurt, cererea pentru noi proiecte rămâne scăzută din cauza incertitudinilor macroeconomice ciclice. Cu toate acestea, poziţia noastră financiară solidă ne permite să valorificăm oportunităţile din piaţa de investiţii în această fază a ciclului. Acest lucru este demonstrat de achiziţiile recente, cum ar fi cele din Franţa, care ne întăresc încrederea în dezvoltarea acestei regiuni într-o platformă complet integrată în cadrul portofoliului nostru din Europa de Vest", conform unui comunicat transmis redacţiei.

Joost Uwents - CEO WDP

⦁Veniturile EPRA: 242,7 milioane euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Câştigurile EPRA pe acţiune au crescut cu +8% pe bază de fond, ajungând la 1,09 euro (+3% faţă de anul precedent). Acest rezultat este impulsionat de impactul proiectelor pre-închiriate şi al achiziţiilor, de creşterea organică a chiriilor cu +2,8%, combinată cu un cost competitiv al datoriilor (1,8% pe parcursul primelor 9 luni din 2024). Rezultatul include o creştere de +8% a numărului mediu de acţiuni datorită consolidării capitalului în 2023-24.

⦁Rată ridicată de ocupare şi dinamici de piaţă sănătoase: La 30 septembrie 2024, rata de ocupare rămâne la un nivel ridicat, de 97,8% (stabilă faţă de trimestrul anterior). Într-un mediu de creştere a chiriilor pe piaţă, WDP a reuşit să revizuiască 300.000 m² de contracte de suprafaţă închiriabilă brută (GLA) şi să ajungă la o creştere medie a chiriilor de +15%. În prezent, potenţialul de profitabilitate pe portofoliul existent se ridică la aproximativ 12%.

⦁Reevaluare pozitivă suplimentară a portofoliului: +107,1 milioane euro sau +1,5% de la începutul anului (în T3 2024: +46 milioane euro), în principal câştiguri de capital latente pe proiecte şi achiziţii recente, pe un fond de stabilitate în portofoliul existent. Randamentul net iniţial EPRA este de 5,4%, comparativ cu 5,3% la sfârşitul anului 2023. Randamentul net de profitabilitate este de 6,2% pe baza închirierii complete la preţul de piaţă.

⦁Forţa financiară oferă flexibilitate: WDP poate continua să răspundă oportunităţilor de investiţii noi, având un raport îndatorare/valoare de 36,6%, o datorie netă / EBITDA (ajustat) de 6,9x şi o poziţie de lichiditate de 1,8 miliarde euro în linii de credit neutilizate.

⦁#BLEND2027, volum puternic de investiţii în primele nouă luni din 2024: +600 milioane euro în investiţii noi (aproximativ 100 milioane euro în T3) la un randament mediu de 7% (pentru achiziţii şi proprietăţi în dezvoltare, excluzând achiziţiile de terenuri şi investiţiile în energie). Acest pachet include investiţii în toate operaţiunile (dezvoltări, achiziţii, rezerva de terenuri şi proiecte energetice), distribuite în toate regiunile în care operează WDP (~75% din acestea în Europa de Vest).

⦁Perspectiva pieţei: Factorii de cerere pe termen lung sunt solizi, cuplându-se cu oferta limitată şi creşterea chiriilor pe piaţă, oferind oportunităţi în portofoliul existent şi în rezervele de terenuri. Pe termen scurt, WDP anticipează o uşoară scădere a cererii, cu impact limitat. În plus, poziţia financiară solidă a WDP îi permite să valorifice oportunităţile de pe piaţa investiţiilor într-o fază favorabilă a ciclului.

⦁Perspective pentru 2024: Confirmarea unui câştig EPRA pe acţiune estimat pentru 2024 de 1,47 euro, în creştere cu +5% faţă de 1,40 euro în 2023. Ţinta de EPS EPRA în cadrul planului de creştere rămâne intactă. Aceste previziuni se bazează pe cunoştinţele şi situaţia actuală, cu excepţia unor circumstanţe neprevăzute în contextul unui climat macroeconomic şi geopolitic volatil.

⦁Puncte cheie pentru România

⦁Poziţie unică în România: WDP deţine un portofoliu de 1,48 miliarde de euro, distribuit pe aproximativ 1,94 milioane m² de spaţiu închiriabil, repartizat în 77 de locaţii strategice.

⦁Pachet de finanţare de la BEI: WDP şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au semnat un pachet de finanţare de 250 de milioane de euro la sfârşitul lunii iulie. Acest pachet va fi utilizat exclusiv pentru a finanţa proiectele de energie regenerabilă, cum ar fi instalarea panourilor solare, baterii şi infrastructura de încărcare. Împrumutul pe termen poate fi accesat în mai multe tranşe până la sfârşitul anului 2027 pentru implementarea proiectelor în Europa de Vest şi România.

⦁Pachet de finanţare IFC: WDP şi IFC, membru al Grupului Băncii Mondiale, au încheiat un pachet de finanţare de aproximativ 300 de milioane de euro. Această finanţare reprezintă un împrumut verde legat de sustenabilitate, cu un termen de până la opt ani şi va fi folosit exclusiv pentru a finanţa noile proiecte de construcţie logistică din România. Marja de dobândă a împrumutului este legată de strategia de sustenabilitate a Grupului, în special de sustenabilitatea suplimentară a portofoliului de proprietăţi şi de extinderea capacităţii de energie solară instalată în România, potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb