BVB Declin pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 octombrie

Declin pentru indici

Tranzacţii de numai 26 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în constrast cu aprecierea pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de titluri ale pieţei noastre, a avut un recul de 0,23%, la 17.445 de puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,31%, până la 3.276 de puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la numai 26,6 milioane lei, sub cea din şedinţa anterioară, de 37 milioane lei, şi cu mult sub media zilnică a anului, de 147 milioane lei.

În piaţa "regular", pe prima treaptă în topul tranzacţiilor s-au situat acţiunile Banca Transilvania, ce au cumulat un rulaj de 4,6 milioane lei, titlurile instituţiei de credit încheind ziua în creştere cu 0,55%, la preţul unitar de 27,6 lei.

Pe poziţia a doua a clasamentului s-au situat titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au depreciat cu 0,07%, la preţul de 0,7235 lei, pe fondul unor schimburi de trei milioane lei.

Acţiunile Erste Group Bank (EBS) au încheiat ziua la preţul unitar de 250 lei, în creştere cu 0,04%, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 0,84 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile MedLife (M), ce au cumulat un rulaj de 0,75 milioane lei, acţiunile prestatorului privat de servicii medicale încheind ziua în declin cu 2,68%, la preţul de 5,8 lei.

În piaţa "deals" a fost realizată o tranzacţie cu acţiuni Banca Transilvania, în valoare de aproape 4,7 milioane lei, schimbul fiind încheiat la preţul unitar de 27,55 lei, cu 0,36% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a avut un avans de 0,08%, la 61.247 de puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor de energie şi utilităţi, s-a depreciat cu 0,39%, până la 1.228 de puncte. Indicele BETAeRO, al companiilor considerate relevante pentru Sistemul Multilateral de Tranzacţioanare, a coborât cu 0,32%, la 957 de puncte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb