Colaborare pentru digitalizarea României la nivel regional şi naţional

A.D.
Comunicate de presă / 18 octombrie

Sursa foto:internet

Sursa foto:internet

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) au încheiat, astăzi, la Timişoara, un protocol de colaborare în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi a instituţiilor publice din România, pentru susţinerea lor în procesul de digitalizare, transmite Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România, într-un comunicat la redacţie.

Protocolul a fost semnat de preşedintele ADR, Dragoş-Cristian VLAD, şi de vicepreşedintele ROREG Sorin MAXIM, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Colaborarea vine ca urmare a necesităţii ca cele două organizaţii şi cele opt Agenţii pentru Dezvoltare Regională să îşi sincronizeze şi completeze acţiunile având în vedere scopul lor comun, dar şi de a armoniza strategiile şi politicile publice în domeniul transformării digitale cu oportunităţile de finanţare existente şi viitoare.

Protocolul a fost semnat în cadrul evenimentului de promovare a cursurilor organizate prin proiectul "Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri", implementat de Autoritatea pentru Digitalizarea României prin Planul Naţional de Redresare şi

Rezilienţă (PNRR), care a avut loc astăzi la Timişoara ca parte a unui turneu naţional de promovare întreprins de ADR.

Conform comunicatului, vicepreşedintele ROREG a apreciat semnarea acestui protocol ca pe un semnal de normalitate: "Acest protocol este semnat pentru a fi siguri că nu digitalizăm birocraţia, acesta este ţelul nostru. Când vorbim de digitalizare, trebuie să vorbim despre procese şi despre date şi mă bucur că veniţi cu această ofertă de cursuri, să orientaţi firmele să înţeleagă că, dacă îşi cumpără tablete, telefoane, echipamente de ultimă generaţie, nu este suficient pentru a-şi creşte productivitatea. Noi suntem complementari cu ADR, în sensul că vom finanţa şi noi componenta de digitalizare, atât în zona publică, cât şi în cea privată. În momentul în care companiile sunt echipate cu cunoştinţele pe care le oferă partenerii de la ADR, atunci pot accesa finanţările pe care noi dorim să le lansăm în următoarele săptămâni. Scopul nostru este ca firmele să aibă o creştere a productivităţii şi o mai bună interacţiune cu cetăţenii. O altă componentă la care lucrăm, prin European Digital Innovation Hub, finanţat împreună cu ADR şi prin POCIDIF, prin care pregătim şi asistăm companiile să îşi realizeze o strategie de digitalizare. Am avut două apeluri, am colectat intenţiile şi urmează să începem partea de livrare a asistenţei. E un pachet pe care îl oferim în parteneriat, trendul şi ritmul de dezvoltare obligă să avem aceste interoperabilităţi. În zona publică ne dorim o sincronizare şi o corelare a datelor, nu o divizare a lor la nivelul fiecărei autorităţi, să existe o platformă care să integreze mai mulţi operatori şi furnizori de date şi care să poată livra cetăţeanului, într-un final, o singură interfaţă cu

care să interacţioneze. Sperăm să putem ajunge cât mai repede la aceste rezultate", a explicat vicepreşedintele ROREG, Sorin MAXIM.

Prin proiectul "Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri", implementat de ADR, companiile pot beneficia de programe de formare în nouă domenii tehnice cheie: Internet of things, Cloud Technologies, Big Data, Învăţarea automată, Inteligenţa artificială, Automatizarea proceselor robotice, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing.

Protocolul reglementează colaborarea instituţională a ADR şi ROREG, în vederea asigurării unui cadru şi a unui mod de coordonare şi informare reciprocă în ceea ce priveşte finanţările disponibile gestionate de agenţiile pentru dezvoltare regională, în calitate de Autorităţi de Management pentru Programele Regionale, precum şi de Autoritatea pentru Digitalizarea României, parcursul implementării acestora şi rezultatele obţinute.

Potrivit comunicatului, ADR va pune la dispoziţia ROREG şi a celor opt Agenţii pentru Dezvoltare Regională informaţii despre finanţările gestionate ca parte a Programului Operaţional Creştere Inteligentă Digitalizare şi Instrumente Financiare (POCIDIF) şi cele disponibile prin proiectul "Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri", finanţările gestionate ca parte a PNRR, stadiul implementării proiectului de Cloud guvernamental, noutăţi legate de aplicaţia ROeID, Portalul Digital Unic al României - PDUro, Platforma Naţională de Interoperabilitate - PNI sau Regulamentul eIDAS privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice la nivelul Uniunii Europene.

Partenerul ROREG va pune la dispoziţia ADR informaţii privind finanţările disponibile prin cele opt programe regionale, stadiul proiectelor implementate de hub-urile europene de inovare digitală (EDIH) la care cele opt agenţii pentru dezvoltare regională sunt partenere în consorţii, va disemina cerinţele şi problemele cu privire la procesul digitalizare, identificate de EDIH-uri, cu scopul de a identifica soluţii rapide şi eficiente, se trasnmite în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. De ce nu colab pt realiz unei retele eficiente de apa potabila, canalizare si termoficare, adica pt confortul cetatenilor?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb