Andrei Dragoş Pătraşcu, olimpic multimedaliat de la Colegiul Naţional Pedagogic Focşani, a dezvoltat o platformă online de tip marketplace care oferă posibilitatea utilizatorilor de a publica sau achiziţiona alimente cultivate de alte persoane din acelaşi judeţ. Platforma Farmeria.ro a fost lansată de o firmă software din Focşani în scopul de a stimula comerţul local-intrajudeţean.
Farmeria.ro vine în sprijinul producătorilor locali din întreaga ţară pentru a-şi comercializa alimentele produse de către ei. Platforma promovează comerţul comunitar prin modul în care sortează şi afişează produsele utilizatorilor: prioritate au produsele din aceeaşi localitate, apoi cele din judeţul respectiv
Potrivit dezvoltatorilor serviciul este oferit gratuit pentru stimularea economiei şi a producţiei României.
În acest sens, persoanele care achiziţionează produse naturale prin intermediul platformei susţin creşterea economiei şi producţiei României. De altfel, eforturile şi calitatea produselor realizate de către producătorii locali, aspecte adesea ignorate în contextul economic actual, vor fi fructificate şi promovate într-un cadru dinamic, prin contactul acestora cu clienţii interesaţi, notează sursa citată.
Andrei Pătraşcu, dezvoltatorul platformei, este proaspăt absolvent al profilului filologic la Colegiul Naţional Pedagogic "Spiru Haret" din Focşani, iar în trecut a lucrat în domeniul securităţii cibernetice pentru o instituţie publică.
În octombrie 2019 şi-a înfiinţat propria companie şi în ultimul an de liceu s-a împărţit între învăţat pentru bacalaureat, muncă şi pasiunea pentru marketing şi relaţii publice.
"Prima mea formă de antreprenoriat a fost înainte de olimpiada de TIC. Aveam 10 ani şi vindeam servere de jocuri. Olimpiada a venit în completarea pasiunii", povesteşte Andrei.
De altfel, acesta povesteşte că prima participare la olimpiada de TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor - materie care este predată în ciclul liceal) a fost pedeapsa sa pentru că în clasa a-IX-a a spart site-u liceului şi şi-a trecut numele în locul directorului, conform Hotnews.ro.
Acesta a mărturisit: "Am participat la olimpiada de TIC să nu rămân corigent pentru că am spart site-ul liceului. (..)Totul a început când am luat locul II la judeţeană. Mă aşteptam să iau locul I, aşa că am depus contestaţie. S-a dovedit că profesorii corectori nu ştiau să deblocheze o formă pe care o creasem acolo. Mi-au dat locul II pentru că nu înţelegeau ce făcusem. I-am explicat unei profesoare şi ulterior am ieşit pe locul I. Am fost destul de fericit, niciodată nu m-au impresionat lucrurile de genul acesta".