DE LA OLIMPIC MULTIMEDALIAT, LA DEZVOLTATORUL UNEI PLATFORME PENTRU FERMIERI Andrei Pătraşcu: "Am participat la olimpiada de TIC să nu rămân corigent pentru că am spart site-ul liceului"

A.B.
Miscellanea / 17 iulie 2020

Andrei Pătraşcu: "Am participat la olimpiada de TIC să nu rămân corigent pentru că am spart site-ul liceului"

Andrei Dragoş Pătraşcu, olimpic multimedaliat de la Colegiul Naţional Pedagogic Focşani, a dezvoltat o platformă online de tip marketplace care oferă posibilitatea utilizatorilor de a publica sau achiziţiona alimente cultivate de alte persoane din acelaşi judeţ. Platforma Farmeria.ro a fost lansată de o firmă software din Focşani în scopul de a stimula comerţul local-intrajudeţean.

Farmeria.ro vine în sprijinul producătorilor locali din întreaga ţară pentru a-şi comercializa alimentele produse de către ei. Platforma promovează comerţul comunitar prin modul în care sortează şi afişează produsele utilizatorilor: prioritate au produsele din aceeaşi localitate, apoi cele din judeţul respectiv

Potrivit dezvoltatorilor serviciul este oferit gratuit pentru stimularea economiei şi a producţiei României.

În acest sens, persoanele care achiziţionează produse naturale prin intermediul platformei susţin creşterea economiei şi producţiei României. De altfel, eforturile şi calitatea produselor realizate de către producătorii locali, aspecte adesea ignorate în contextul economic actual, vor fi fructificate şi promovate într-un cadru dinamic, prin contactul acestora cu clienţii interesaţi, notează sursa citată.

Andrei Pătraşcu, dezvoltatorul platformei, este proaspăt absolvent al profilului filologic la Colegiul Naţional Pedagogic "Spiru Haret" din Focşani, iar în trecut a lucrat în domeniul securităţii cibernetice pentru o instituţie publică.

În octombrie 2019 şi-a înfiinţat propria companie şi în ultimul an de liceu s-a împărţit între învăţat pentru bacalaureat, muncă şi pasiunea pentru marketing şi relaţii publice.

"Prima mea formă de antreprenoriat a fost înainte de olimpiada de TIC. Aveam 10 ani şi vindeam servere de jocuri. Olimpiada a venit în completarea pasiunii", povesteşte Andrei.

De altfel, acesta povesteşte că prima participare la olimpiada de TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor - materie care este predată în ciclul liceal) a fost pedeapsa sa pentru că în clasa a-IX-a a spart site-u liceului şi şi-a trecut numele în locul directorului, conform Hotnews.ro.

Acesta a mărturisit: "Am participat la olimpiada de TIC să nu rămân corigent pentru că am spart site-ul liceului. (..)Totul a început când am luat locul II la judeţeană. Mă aşteptam să iau locul I, aşa că am depus contestaţie. S-a dovedit că profesorii corectori nu ştiau să deblocheze o formă pe care o creasem acolo. Mi-au dat locul II pentru că nu înţelegeau ce făcusem. I-am explicat unei profesoare şi ulterior am ieşit pe locul I. Am fost destul de fericit, niciodată nu m-au impresionat lucrurile de genul acesta".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb