DIN CAUZA DIFICULTĂŢILOR ECONOMICE, Rusia şi-ar putea reduce producţia de petrol

V.B.
Materii Prime / 22 decembrie 2014

Rusia şi-ar putea reduce producţia de petrol, din cauza dificultăţilor economice, a declarat ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, citat de Sputnik News (fosta RIA Novosti).

Oficialul a afirmat: "În 2015, producţia de petrol este aşteptată să atingă 525 de milioane de tone. În general, ministerul nu exclude riscul ca volumele producţiei să se reducă, dată fiind situaţia economică din prezent".

Demnitarul a menţionat că, în timp ce producţia se va diminua în unele câmpuri petroliere, se aşeaptă o majorare în câmpurile din Prirazlomnoie, Imilorskoe, precum şi Trebs şi Titov.

Vorbin despre actualele sancţiuni impuse de Occident Rusiei, Aleksandr Novak a spus: "Acum, că unii dintre partenerii noştri străini îşi părăsesc proiectele pe care le derulează în Rusia, împotriva propriei voinţe, din cauza sancţiunilor, noi trebuie să rezolvăm două probleme în acelaşi timp: să găsim noi parteneri care să exploateze câmpurile (petroliere - n.r.) şi să înlocuim tehnologia".

Diverse companii chinezeşti şi indiene şi-au arătat un interes crescând pentru cooperarea în privinţa câmpurilor petroliere ruseşti, a mai arătat Novak, remarcând că, totodată, "companiile din ţările noastre întreprind deja negocieri relevante. În ceea ce priveşte tehnologia, au fost identificate zonele prioritare pentru înlocuirea importurilor".

Sancţiunile impuse Rusiei de către Vest, privind presupusa implicare a Moscovei în criza ucraineană, vizează în special sectorul energiei, restricţionând exporturile de tehnologii către Rusia în legătură cu explorările în ape adânci, în zona arctică şi pe segmentul uleiurilor din şisturi bituminoase.

În discursul său anual privind starea naţiunii, adresat Adunării Oficiale la începutul acestei luni, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că sancţiunile occidentale i-au dat Rusiei un impuls să stimuleze dezvoltarea tehnologiilor interne, Putin subliniind nevoia de reducere a dependenţei de furnizorii străini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb