Dmitri Medvedev îl numeşte pe Joe Biden o "ruşine" pentru America

F.D.
Internaţional / 8 martie

Dmitri Medvedev îl numeşte pe Joe Biden o "ruşine" pentru America

Dmitri Medvedev, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, l-a numit vineri pe Joe Biden o "ruşine" pentru America şi a spus că preşedintele Statelor Unite nu are dreptul să se compare cu Franklin D. Roosevelt, relatează Reuters.

Biden şi-a deschis joi discursul privind Starea Uniunii cu o referire la un discurs din 1941 în Congres în care Roosevelt a spus că uniunea se confrunta cu un punct de cotitură fără precedent în istorie.

De asemenea, Biden l-a acuzat pe rivalul republican Donald Trump că s-a înclinat în faţa Rusiei şi, la puţin peste două săptămâni după ce l-a făcut pe Vladimir Putin "SOB nebun" (de la "son of a bitch", "pui de lele" n.r.), a spus că are un mesaj pentru preşedintele rus despre Ucraina: "Nu vom pleca".

"Chiar dacă Roosevelt era un om bolnav într-un scaun cu rotile, el a ridicat America din Depresiune; Biden, pe de altă parte, este un individ fără minte, cu dizabilităţi mintale, care şi-a propus să târască omenirea în iad", a scris Medvedev, fost preşedinte care este acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe reţeaua X.

"Roosevelt împreună cu aliaţii, inclusiv URSS, au luptat pentru pace; în schimb, Biden încearcă în mod activ şi persistent să înceapă Al Treilea Război Mondial", a adăugat el.

"Roosevelt lupta împotriva fasciştilor, dar Biden luptă pentru ei", a mai scris Medvedev în limba engleză. "El este ruşinea Statelor Unite!", a adăugat Medvedev, care s-a arătat drept un modernizator liberal când a fost preşedinte în perioada 2008-2012 şi care se prezintă acum ca unul dintre cei mai duri critici antioccidentali ai Kremlinului. Diplomaţi afirmă că opiniile sale oferă un indiciu al gândirii la nivelurile de top ale elitei de la Kremlin, notează Reuters.

Războiul din Ucraina a declanşat o criză profundă în relaţiile Rusiei cu Occidentul şi Biden i-a înfuriat pe oficialii ruşi cu comentariul său "SOB nebun". Putin, cu un zâmbet ironic, a spus că remarca arată de ce Kremlinul crede că Biden este un viitor preşedinte preferabil lui Trump.

Biden a făcut această remarcă într-o propoziţie despre ameninţările la adresa lumii, inclusiv "tipul acela Putin şi alţii", riscul unui conflict nuclear şi ameninţarea existenţială la adresa umanităţii din cauza schimbărilor climatice.

Putin descrie SUA şi aliaţii lor ca pe un imperiu care se prăbuşeşte şi care vrea să distrugă Rusia şi să-i fure resursele naturale.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Inca un „ciocan” ce loveste in in „ulcelele ” deja sfarimate ale partidului Republican.Medvedev , fara sa vrea si probabil si faras sa stie ,confirma ceea ce J.R.Biden ne zice de atita amar de vreme .J.R.Biden tocmai ce , asa cum banuiam de mult , ne prezinta abia acum adevarata sa forta politica .Vorbeste liber timp de o ora suprapunind calitatea sa de„ batrin ” politician hîrsiit in toate cele peste imaginea deja debusolata a contracandidatului ce il confunda daunazi (extrem de grav )pe Obama cu Biden .Locul „uitucului ”de serviciu este pasat catre republicanii ce nu se pot trezi din soc .Un tinar J.R.Biden reapare ca prin farmec .Gaselnita este uriasa .Profitul electoral este maxim .Ultimile 5 sondaje il dau cistigator pe J.R.Biden .Lovitura de maestru .

    1. Medvedev un măscărici ca și Trump.

      Ca să dai o avere pt o curva, este tot ce poate Marele Portocaliu. 

      America se va deșteptat când Rusia ii va fi ceruta Alaska de la ei. 

      Mascriciu pt putere va fi în stare de orice.

      Trump este un impostor și un evazionișt și prin Casa Alba se va gratia singur. Acest lucru nu il înțeleg idioți utili din America  

      Ai dreptate,ce distractie cu dame de consum,

      este mult mai "tare" daca dai 5 miliarde/$ ptr. a inscauna pe Zelenski,

      sa vinzi arme si energie la suprapreti,coloniei UE  

      Putler s-a dat peste cap pentru marioneta sovietică, a manipulat, a prostit și tot n-a reușit.

      Oau ce de elogii pentru un se.nil. O lume intraga stie asta. Voi continuati sa il ridicati in slavi pe se.nil. Nimeni nu va mai crede.

      Senilul și-a distrus federația, i-a compromis viitorul! :

      ala care habar nu are impotriva cui candideaza zici ?

      Impotriva nimanui pt. ca i-a omorat pe toti?

    Probabil daca ramanea Tramp la Casa Alba, rusii defilau din nou prin Berlin.

    1. Cum ar fi trecut rușii de Letonia?

      Daca ramanea Trump la Casa Alba se razboia cu China.La acel moment,China era prinsa in corzi precum era si Rusia de altfel!Cei aflati in spatele lui Biden au ales razboiul din Ucraina si i-a dat ragaz Chinei sa se puna pe pozitii,sa invete din greselile altora.Oricum,China nu este usor de mestecat,nu este de nasul SUA si a niciunei tari de pe mapamond!

      China a inteles din lectia primita de Soviet, iar acum va miorlai versuri de prietenie. Chinezul de rand este falimentat de teapa imobiliara, detaliu inaccesibil consumatorilor de propaganda.

      Ete,na,propaganda!Propaganda faci tu,mori tu de grija chinezului de rand!Cainele moare de drum lung iar.........de grija altuia!

      Nu tie iti cade parul de grija americanului? De chinezi are grija PCC, pace sI friendship. :

      La fel va fi si romanul de rand, stai sa inceapa sa creasca somajul. Un prieten a cautat de lucru la multinationale, nici macar nu i-au primit CV-ul,. sa nu mai scriu sa creez panica.

      Economia reala arata rau de tot! 

      pt prietenul tau.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb