Doar 20% dintre bolnavii de Alzheimer sunt diagnosticaţi

F. A.
Miscellanea / 18 septembrie 2012

În ţara noastră sunt aproximativ 200.000 persoane care suferă de Alzheimer, dintre care doar 35.000 diagnosticate, se anunţă într-un comunicat de presă al Societăţii Române Alzheimer.

Cauza exactă a demenţei Alzheimer nu este încă cunoscută, de aceea boala nu poate fi prevenită. Există însă dovezi care afirmă că un stil de viaţă cât mai sănătos şi activ poate reduce riscul apariţiei acestei boli. În ceea ce priveşte tratamentele, există medicamente care pot influenţa în mod favorabil evoluţia demenţei. Sunt unele simptome care pot fi ameliorate, iar progresia bolii poate fi încetinită, dar nu există medicamente care să vindece complet demenţa.

"Ştim că pacienţii cu Alzheimer îşi pun speranţele în tratamentele noi. În prezent cercetătorii americani au în diferite stadii de cercetare sau aprobare de către FDA posibile viitoare medicamente care să fie aduse pe piaţă anii următori. E un angajament puternic la nivel mondial în lupta împotriva acestei boli, mai ales că în fiecare posibil medicament aflat în cercetare se investeşte în medie 1 miliard de dolari şi se petrec peste 10 ani de muncă în laboratoare.

De cealaltă parte, este o îngrijorare a guvernelor la nivel mondial. Dacă cercetările nu vor face progrese în curând, în anul 2050 costurile cu bolnavii de Alzheimer vor atinge 1.08 trilioane dolari. Este o sumă imensă, mai mare decât bugetul Departamentului Apărării al SUA", afirmă Dan Zaharescu - Director Executiv ARPIM (Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente).

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă şi este o boală neurodegenerativă care, contrar opiniei publice, nu este urmararea firească a îmbătrânirii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb