Donald Trump anticipează un acord cu Beijingul

M.I.
Internaţional / 27 august 2019

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anticipat luni un acord comercial cu China, după gesturi pozitive din partea Beijingului, calmând pieţele globale care au fost agitate de noile tarife anunţate în ultimele zile de cele mai mari două economii ale lumii, transmite Reuters.

Trump a declarat după summitul liderilor Grupul celor mai dezvoltate şapte state ale lumii (G7) că crede în sinceritatea Chinei legată de dorinţa de a ajunge la un acord, referindu-se la presiunile economice în creştere exercitate asupra Beijingului şi a pierderilor de locuri de muncă din China.

Vicepremierul chinez Liu He, care a coordonat negocierile cu Washingtonul, a declarat luni că China doreşte să rezolve disputa comercială prin intermediul unor negocieri "calme" şi că se opune oricărei creşteri a tensiunilor comerciale.

Trump a spus că aceste comentarii din partea lui Liu Sun un semn pozitiv şi a reitarat că oficialii chinezi i-au contactat pe omologii lor comerciali americani şi au oferit reluarea negocierilor, afirmaţie pe care China a refuzat să o confirme.

"Cred că doresc foarte mult un acord. Cred că acest lucru a fost dovedit noaptea trecută. Vicepremierul Chinei a spus că vrea să vadă că acest acord are loc", a spus Trump.

"Cu cât aşteaptă mai mult, cu atât este mai greu să revină, dacă vor putea să mai facă acest lucru. Nu cred că au de ales", a spus Trump la o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, conform Reuters.

Macron a declarat că un acord ar contribui la disiparea incertitudinilor care au afectat pieţele globale. Acesta a arătat că Trump le-a spus altor lideri din G7 că a dorit să încheie un acord cu China.

Trump a mai spus că este mai optimist în legătură cu perspectivele unui acord decât a fost în trecutul recent.

La câteva zile după ce l-a numit pe preşedintele Xi Jinping un inamic, Trump l-a lăudat luni pe omologul său chinez de două ori, în remarci separate, numindu-l "un mare lider" şi "un om strălucit".

La Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Geng Shuang, a declarat că nu a auzit să fi avut loc o convorbire telefonică între cele două părţi. Cu toate acestea, Ministerul chinez al Comerţului emite comunicate referitoare la discuţiile comerciale. Instituţia nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Întrebat dacă a avut loc o discuţie telefonică, Trump a subliniat comentariile lui Liu. Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a spus că a avut loc un contact între cele două părţi. Dar a refuzat să spună cu cine, potrivit sursei citate.

Bursa de pe Wall Street şi-a revenit luni, după comentarile făcute de Trump şi Liu.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,83%, S&P 500 cu 0,85%, iar Nasdaq cu 1,06%.

Indicele global MSCI a avansat cu 0,14%.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană a scăzut cu 0,98%, la 53,64 dolari pe baril, iar cotaţia petrolului Brent a coborât cu 1,08%, la 58,7 dolari pe baril.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. MINT !!! AMANDOI MINT !!! VEDETI , CE USOR , SE POT MANIPULA , MARILE BURSE DE VALORI ??? A ZIS , NU STIU CINE , DE NU STIU CE ; DAR , NU VREA SA ZICA , CINE !!! BURSELE URCA !!! O SA FACEM , SI , O SA DREGEM ; SPARGEM , SI FARAMAM !!! BURSELE , IAR URCA !!! TREBUIE , SA STAI , BINE CU INIMA , DACA AI ACTIUNI STRAINE , CUMPARATE , IN PORTOFOLIU !!!

    Anticipeaza o lula... anticipeaza ca nu mai prinde inca un mandat, americanii s-au saturat de vorbe goale si de lipsa produselor ieftine si de calitate pe piata (europene si asiatice). Cu putine exceptii, pentru ei, ceea ce e made in america e un bullshit scump si putin fiabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb