DRAGNEA NEAGĂ EXISTENŢA UNOR NEÎNŢELEGERI CU TUDOSE: "Am constatat amândoi că ne-am certat fără să ne vedem"

S.A.
Politică / 10 iulie 2017

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat existenţa unor neînţelegeri între el şi noul premier Mihai Tudose, informează Agerpres.

Dragnea a declarat aseară, la România TV: "Am avut o discuţie cu domnul prim-ministru Tudose. De fapt, vineri, după şedinţa de Guvern, am lucrat împreună în weekend. I-am spus de duminică faptul că, marţi sau miercuri, va apărea informaţia că ne-am certat. Luni nu ne-am întâlnit, fiindcă eu am fost răcit cobză, cred că e şi asta o infracţiune, (...) iar el a lucrat de dimineaţă până noaptea la Guvern şi am constat amândoi că ne-am certat fără să ne vedem. Nu este niciun fel de adevăr aici".

Preşedintele PSD a mai spus că premierul este "un om foarte serios, foarte aplicat şi foarte muncitor" şi s-a arătat mulţumit că membrii Guvernului muncesc cu "foarte multă dorinţă" şi "vin cu drag la muncă".

Dragnea a subliniat că ceea ce PSD a propus în campania electorală se va întâmpla, la această dată neexistând motive pentru ca programul de guvernare să nu fie pus în aplicare.

Liderul PSD anunţă o analiză săptămânală a activităţii guvernului: "Luni va fi prima întâlnire importantă cu Guvernul"

Liviu Dragnea a mai anunţat aseară ca va avea loc o analiză săptămânală a activităţii guvernului, aceasta urmând să se desfăşoare "între colegi", nu în sistem de "inchiziţie, cu testul grilă în mână".

El a adăugat că la şedinţa coaliţiei, programată astăzi, "se va întâmpla ceea ce spera să se întâmple", ceea ce se stabilise şi cu primul Cabinet.

Liderul PSD a precizat: "Mâine (astăzi, n.r.) va fi prima întâlnire importantă cu guvernul, pe care o aşteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine şi ne prezintă ceea ce a prezentat deja - raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână şi cum are de gând să abordeze discuţiile cu preşedintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliţiei. (...) Eu am spus în mai multe rânduri, numai că fiecare prelua ce vroia şi rostogolea ceea ce vroia la televizor. Ideea e că nu faci o evaluare la partid, nu partidul face evaluarea, evaluarea o face Guvernul. Şi Mihai Tudose e un om pe care îl apreciez foarte mult (...) şi care munceşte foarte mult. În fiecare luni, poate că în această vacanţă de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere şi cu testul grilă, suntem nişte colegi".

El a adăugat că întâlnirile cu coaliţia de guvernare sunt necesare, pentru că alegerile s-au câştigat împreună.

Preşedintele PSD a menţionat: "Împreună am câştigat alegerile, împreună muncim şi depunem eforturi ca acest an de guvernare să meargă înainte. Ei ne spun ce au făcut, e nevoie de decizii sau de aprobări politice, pentru nişte decizii care ţin de actul de guvernare, e firesc să fie o discuţie în coaliţie şi coaliţia să sprijine. (...) Dar regula va fi că în fiecare zi de vineri va fi transmisă liderilor coaliţiei materialul pentru luni şi să fie o discuţie aplicată. Este o metodă de abordare care mie îmi place foarte mult şi care îmi dă mari speranţe. Această nouă echipă guvernamentală a depus eforturi foarte mari, a stat de dimineaţa până noaptea târziu, a fost un tur de forţă al prim-ministrului şi al celor trei vicepremieri, s-au întâlnit cu mai mult de jumătate dintre miniştri şi cu o parte importantă din instituţiile cheie urmează săptămâna viitoare. Am stabilit deja 45 de acţiuni, o parte au fost implementate, celelalte urmează (...) Decizia de schimbare a Guvernului a fost una bună şi ne dă speranţa că actul de guvernare va reveni în matca lui".

Dragnea: "Sunt sigur că premierul va avea o întâlnire foarte bună cu preşedintele Comisiei Europene"

Liderul PSD s-a arătat convins că premierul Mihai Tudose va avea, la Bruxelles, o întâlnire foarte bună cu preşedintele Comisiei Europene (CE), apreciind că este bine ca relaţiile, modul de comunicare şi colaborare între Guvernul României şi Comisie să fie similar celui de colaborare cu Executivul oricărei alte ţări din Uniunea Europeană.

Dragnea a afirmat: "Eu sunt absolut sigur că domnul Tudose va avea o întâlnire foarte bună cu preşedintele Comisiei Europene. (...) Eu chiar sunt convins că domnul Mihai Tudose va avea o întâlnire foarte plină de substanţă cu preşedintele CE, o întâlnire civilizată, dar plină de substanţă, pentru că este bine ca relaţiile, modul de comunicare şi colaborare între Guvernul României şi CE să fie exact modul de colaborare şi comunicare între Comisia Europeană şi guvernul oricărei alte ţări din UE. Acolo lucrurile se prezintă într-o manieră corectă, cinstită, adevărată, bazată pe cifre, adică eu cred că ăsta trebuie să fie modul în care guvernul trebuie să comunice cu CE şi Comisia, să se uite pe date statistice şi pe cifre oficiale, nu pe declaraţiile unora sau altora. Noi, când trebuie să punem în practică o directivă europeană, ne uităm la ce spune unu sau altul".

Prim-ministrul Mihai Tudose va efectua, astăzi şi mâine, o vizită la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu oficiali europeni, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

Aceasta va fi prima vizită la Bruxelles a premierului Mihai Tudose, care va fi însoţit de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Întâlnirea de mâine a şefului Executivului cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, apare pe agenda acestora, publicată pe site-ul CE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb