Echipament de plasmafereză, folosit în vindecarea COVID-19, adus la Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 18 aprilie 2020

Echipament de plasmafereză, folosit în vindecarea COVID-19, adus la Buzău

Un aparat performant, folosit în alte ţări precum China şi SUA, în lupta cu COVID-19, ar urma să ajungă în câteva zile şi la Buzău. Este vorba despre un echipament de plasmafereză care ar fi folosit pentru colectarea de plasmă umană de la pacienţii vindecaţi de coronavirus şi cu care , mai apoi, ar urma să fie trataţi pacienţii în stare de gravă din cauza infectării cu COVID 19. Aparatul a fost oferit gratuit Consiliului Judeţean Buzău de către aceeaşi societate care a mai donat trei astfel de aparate şi Ministerului Sănătăţii.

"Astăzi, 15.04.2020, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu a semnat un Contract de sponsorizare, în baza căruia SC Besmax Pharma Distribution SRL va pune la dispoziţia Consiliului Judeţean Buzău, în mod gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), model AURORA Plasmapheresis Systems, produs de Fresenius Kabi Germania", a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.

Valoarea totală a Sponsorizării este de 21,000 euro fără TVA, iar sponsorizarea se va realiza exclusiv în scopul asigurării accesulului pacienţilor infectaţi cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, la fel ca pacienţii din alte ţări, care au autorizat acest tratament salvator de vieţi.

După ce va ajunge la Buzău, aparatul va ajunge la Centrul de Transfuzii Buzău, dar va putea fi folosit numai după aprobarea de către Ministerul Sănătăţii a ghidurilor şi protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii pe teritoriul României.

"Cu aceste aparate putem recolta doar plasma de la donatori, introducem celulele roşii înapoi în circulaţia donatorului şi extragem doar plasma de care avem nevoie", a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău", Adriana Crăciun.

Echipamentul va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienţii COVID-19 vindecaţi (convalescenţi). Plasma umană astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum şi pentru tratarea pacienţilor critici infectaţi cu SARS-COV2.

De curând şi Ministerul Sănătăţii a acceptat donaţia a trei astfel de echipamente de plasmafereză ce presupune tratarea pacienţilor grav de COVID-19 cu globule hiperimune, deruvate din plasma persoanelor vindecate după infecţia cu coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb