Elveţia investighează asociaţi ai lui Ianukovici pentru spălare de bani

V.B.
Internaţional / 23 martie 2014

Procuratura din Elveţia a deschis, marţi, o investigaţie pentru acuzaţii de spălare de bani împotriva a doi asociaţi ai preşedintelui demis din Ucraina, Viktor Ianukovici, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al procuraturii, citat de Reuters.

Elveţia a blocat deja activele a 29 de cetăţeni ucraineni, inclusiv pe cele ale lui Ianukovici, suspectat de încălcarea drepturilor omului şi de folosirea fondurilor statului în scopuri personale.

"Procuratura poate deschide o investigaţie doar când există o suspiciune suficient de bine întemeiată privind încălcarea legii", a explicat purtătorul de cuvânt, evitând să îi numească pe cei doi asociaţi ai preşedintelui demis.

Marţi, procuratura elveţiană a iniţiat două investigaţii, după sesizări primite de la o divizie a poliţiei care colaborează cu băncile elveţiene în cazuri de spălare de bani. Una dintre anchete îi vizează pe doi asociaţi ai lui Viktor Ianukovici, în timp ce pentru a doua nu au fost oferite detalii.

Reuters mai scrie că nu se cunoaşte câţi bani deţin în Elveţia politicienii ucraineni, familiile şi apropiaţii lor, dar nici sumele blocate în conturi, pentru că decizia autorităţilor de îngheţare a unor active a început să intre în vigoare la sfârşitul lunii trecute.

Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere pe 22 februarie, în urma unor ample proteste violente, declanşate de hotărârea acestuia, pe 21 noiembrie, de a renunţa la un acord de asociere cu UE, în schimbul unor legături mai strânse cu Rusia.

Premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a afirmat, recent, că în mandatul lui Ianukovici au dispărut fonduri ale statului de 37 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb