Ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, va participa, în perioada 16-18 februarie, la cea de-a 61-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Securitate de la Munchen (MSC 2025), un eveniment esenţial pentru discuţiile privind securitatea globală, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.
MSC 2025 va aborda teme de actualitate, precum ameninţările de securitate internaţionale, provocările geopolitice, economice, comerciale şi tehnologice.
Printre principalele subiecte ale conferinţei se numără consecinţele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, cooperarea transatlantică, apărarea europeană, guvernanţa globală, dar şi crizele şi conflictele actuale la nivel mondial, transmite sursa.
Ministrul Emil Hurezeanu va prezenta evaluarea României asupra provocărilor actuale, punând accent pe deteriorarea situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre şi implicaţiile războiului din Ucraina asupra securităţii euro-atlantice. De asemenea, acesta va sublinia necesitatea unei păci juste şi sustenabile pentru Ucraina, precum şi pericolul reprezentat de acţiunile hibride ale Federaţiei Ruse, evidenţiind importanţa combaterii acestora.
Ministrul de Externe va accentua, în cadrul conferinţei, necesitatea consolidării relaţiei transatlantice pentru gestionarea provocărilor actuale şi combaterea ameninţărilor la adresa comunităţii euro-atlantice. De asemenea, va pleda pentru sprijinirea Republicii Moldova în creşterea rezilienţei în faţa presiunilor externe.
Pe lângă sesiunile plenare, Emil Hurezeanu va avea întâlniri bilaterale cu omologi şi oficiali de rang înalt din Europa, America de Nord, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. De asemenea, va lua parte la o serie de evenimente tematice organizate în marja MSC 2025, transmite agenţia de ştiri, conform aceluiaşi comunicat.
Conferinţa de Securitate de la Munchen rămâne un forum esenţial pentru diplomaţia internaţională, reunind lideri politici, experţi în securitate şi reprezentanţi ai instituţiilor globale pentru dezbaterea celor mai presante provocări de securitate ale lumii contemporane.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2025, 08:25)
OK deci vom vedea dac-a făcut treabă bună ca ambasador pe-acolo.
2. L-am ascultat aseara
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2025, 09:02)
L-arm ascultat aseara pe Hurezeanu. De o impostura si o incompetenta maxima, isi cauta cuvintele, nu avea niciun fel de idei sau de opnii... tot improviza ca sa aiba ce scoate pe gura...
Daca ii intrebi ceva mai rau ii blochezi pe astia...
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de mike în data de 14.02.2025, 09:35)
La caracteristicile constatate poti sa adaugi servilismul (daca nu e vorba de tradare) dovedit cand in pandemie a dus romanii la cules de sparanghel in Germania sau cand a acceptat impreuna cu complicele sau Iohannis ca Romania sa nu fie acceptata in Schengen, dar Croatia dq.
2.2. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 14.02.2025, 12:28)
...
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2025, 12:29)
A vb cu emisarul și că ..toată lumea ar trebui sa fie îngrijorată, au loc schimbări etc
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2025, 18:08)
cand pui un ginecolog ministrul la externe asa se intmpla.
si lumea se vaita ca ne aduce georgica pe rusi in tara
rusii sunt deja aici prin hurezeanul!