EURO 2016 Tragerea la sorţi: emoţii sportive şi de securitate

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 11 decembrie 2015

Tragerea la sorţi: emoţii sportive şi de securitate

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de Fotbal suscită un imens interes, atât din punct de vedere sportiv, cât şi din cel al asigurării securităţii pentru un eveniment de mare amploare. După atentatele de la Paris, de luna trecută, s-a vorbit intens despre mutarea Euro 2016 în altă ţară sau cel puţin s-a sugerat ca tragerea la sorţi să aibă loc în Elveţia. Organizatorii au refuzat să facă orice pas în lateral şi au anunţat că totul se va desfăşura conform planificării iniţiale. Astfel, tragerea la sorţi a grupelor va avea loc, aşa cum s-a stabilit iniţial, sâmbătă 12 decembrie, de la ora 19.00, la Palatul Congresului din Paris. "Organizatorii turneului final lucrează strâns de trei ani cu autorităţile pentru a garanta securitatea turneului. Avem încredere în organizatorii competiţiei", se arată într-un comunicat al UEFA. Pentru evenimentul de mâine forţele de securitate au fost mobilizate într-un număr impresionant, pentru a fi evitată orice surpriză neplăcută.

Spectacolul care însoţeşte tragerea la sorţi propriu-zisă va fi prezentat de doi foşti campioni europeni, francezul Bixente Lizarazu (câştigător al Euro 2000) şi olandezul Ruud Gullit (câştigător al Euro 1988). Conform frf.ro, invitaţi de onoare, cei care vor efectua tragerea la sorţi sunt, de asemenea, câştigători ai trofeului Euro: Oliver Bierhoff, David Trezeguet, Angelos Charisteas şi Antonin Panenka. Cele 24 de reprezentative participante la Euro 2016 au fost împărţite în patru urne: Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia; Urna 2: Italia, Rusia, Elveţia, Austria, Croaţia, Ucraina; Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria; Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Ţara Galilor, Albania, Irlanda de Nord. Franţa, în calitate de ţară gazdă, a fost repartizată automat pe prima poziţie a grupei A. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a vorbit despre grupa ideală în care ar putea pica echipa noastră, dar şi despre pregătirile pentru turneul final: "Grupa ideală pe care mi-aş dori-o ar fi una pe care să o putem câştiga sau din care să ne calificăm. Ţinând cont că suntem în urna 3, din urna 1 mi-aş dori Anglia, din urna 2 Ucraina sau Rusia şi din urna 4, cred că Irlanda de Nord. Asta ar putea fi o grupă ideală. E strict grupa aleasă de mine, nu ştiu ce grupă şi-ar dori selecţionerul. Nu mă surprinde că unii jucători îşi doresc Franţa, dacă am pica cu Franţa, am putea juca în deschidere. Să ai o asemenea posibilitate ar fi un element plăcut şi motivator. (...) Am lucrat în ultimele zile pe calendarul de anul viitor, în ianuarie-februarie avem pregătit acel cantonament cu jucătorii din ţară şi vom avea trei meciuri amicale. Cred că după tragerea la sorţi vom putea nominaliza locul de desfăşurare al acestui cantonament, pentru că în momentul de faţă avem trei opţiuni, Turcia, Spania şi Emiratele Arabe Unite. Ceea ce s-a întâmplat în Turcia a afectat un pic calendarul, va fi un număr mai mic de echipe care îşi doresc să fie în Turcia. Pe de altă parte, pe 23 martie pregătim un meci amical, pe care îl vom disputa în mod cert în ţară. În momentul de faţă analizăm posibilităţile de a merge la Cluj sau Timişoara. Urmează apoi cantonamentul de dinainte de Euro şi cele mai mari şanse sunt să mergem în Austria, unde va trebui să avem două meciuri amicale, iar în jurul datei de 5 iunie pregătim un alt meci amical pe teritoriul României".

UEFA a scos la vânzare 2.500.000 de bilete pentru competiţia la care este calificată şi echipa naţională a ţării noastre, doar 1.800.000 milioane fiind destinate suporterilor. Un milion au fost vândute imediat ce au fost puse în vânzare, în iunie 2015, cu mult înainte să fie cunoscute numele echipelor calificate. Următoarele 800.000 de tichete vor fi scoase la vânzare după tragerea la sorţi a grupelor şi vor putea fi achiziţionate de fanii echipelor calificate la turneul final. Preţurile biletelor sunt cuprinse între 25 de euro (în faza grupelor şi optimi) şi 895 de euro (la finală). Fiecare fan poate achiziţiona cel mult 4 bilete la un meci şi la un singur meci pe zi. Partidele Campionatului European 2016 se vor disputa pe 10 stadioane din 9 oraşe, între 10 iunie şi 10 iulie 2016, Parisul găzduind meciuri pe două arene - Stade de France şi Parc des Princes.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb