Flota maritimă a Elveţiei s-a redus drastic odată cu eliminarea garanţiilor de stat

Mina Irina
Internaţional / 19 mai 2017

Flota maritimă a Elveţiei s-a redus drastic odată cu eliminarea garanţiilor de stat

O duzină de nave aparţinând flotei maritime a Elveţiei sunt scoase la vânzare pe măsură ce criza cu care se confruntă industria mondială de shipping îşi face simţite efectele şi asupra eforturilor naţiunii alpine de a-şi asigura livrările de produse esenţiale în perioade de turbulenţe internaţionale, transmite Reuters.

Îngrijorările legate de securitatea livrărilor de alimente şi energie au determinat Elveţia ca în anul 1941 să-şi lanseze propria sa flotă maritimă, punând pavilionul elveţian pe o serie de tancuri petroliere şi nave de transport de marfă pe care să le utilizeze atunci când are nevoie.

Însă pe măsură ce timpurile s-au schimbat şi rutele de aprovizionare au devenit mai stabile, începând din 1959 Elveţia şi-a redus sprijinul oferit la garanţii de stat care permit companiilor de navigaţie să-şi reducă costurile cu împrumuturile, în schimbul promisiunilor că vor pune la dispoziţie nave atunci când autorităţile de la berna vor avea nevoie de ele, potrivit Agerpres.

Anul trecut Elveţia a decis să pună capăt garanţiilor de stat de la mijlocul lui 2017, de teama expunerii financiare cu care se confruntă pe măsură ce companiile de shipping din întreaga lume se confruntă cu problema supracapacităţilor.

Săptămâna aceasta autorităţile elveţiene au cerut Parlamentului de la Berna să aloce 215 milioane franci (220 milioane dolari) pentru posibile pierderi de pe urma garanţiilor în valoare de 770 milioane de franci.

În paralel, guvernul elveţian încearcă încă de anul trecut să ajute companiile SCL Reedereien AG şi Swiss Chem Tankers AG să vândă 12 nave, chiar şi cu pierderi mari.

Guvernul elveţian a anunţat, fără a dezvălui identitatea cumpărătorului: "Săptămâna aceasta au fost semnate contracte angajatorii referitoare la vânzarea navelor deţinute de SCL Reedereien AG şi Swiss Chem Tankers AG, iar vânzările ar urma să se finalizeze în următoarele trei luni".

Separat, companiile SCL Reedereien AG şi Swiss Chem Tankers AG au anunţat că nu vor mai avea vase sub pavilion elveţian după vânzarea a opt nave de transport marfă şi a patru tancuri pentru transportul produselor chimice.

General Guisan, nava amiral a flotei maritime a Elveţiei, a fost vândută unor cumpărători chinezi încă din luna martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb