Fondul suveran al Norvegiei îşi reevaluează investiţii de 8 miliarde de dolari în Rusia

E.D.
Internaţional / 24 iulie 2014

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din întreaga lume, cu active de 890 de miliarde de dolari, îşi reevaluează investiţiile de 8 miliarde de dolari, pe măsură ce Uniunea Europeană ia în considerare înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Guvernul norvegian a anunţat că este gata să îşi ajusteze deţinerile fondului său pentru a reflecta schimbarea climatului geopolitic, scrie Bloomberg. Comisia Europeană va prezenta propunerile sale "ţintite" mâine. Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene, dar susţine o nouă rundă de sancţiuni.

"Dacă investiţiile fondului vor fi afectate de sancţiunile economice împotriva Rusiei, pe care Norvegia le susţine, atunci vom face ajustările necesare pentru a ne acomoda la noua situaţie", a anunţat Runar Malkenes, un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe norvegian.

Fondul suveran al Norvegiei avea la finele anului trecut investiţii de circa 8 miliarde de dolari în Rusia, din care 3,6 miliarde de dolari în acţiuni şi 4 miliarde de dolari în titluri de stat şi obligaţiuni emise de companii ruse. "Este important ca măsurile restrictive pe care le susţinem să aibă cea mai extinsă bază posibilă", a declarat Frode Andersen, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe norvegian.

SUA cere sancţiuni cât mai puternice şi, anterior, a impus sancţiuni împotriva unor companii ruse, cele mai importante fiind producătorul de petrol de stat Rosneft, producătorul de gaze Novatek - deţinut în parte de către oligarhul Ghenadi Timcenko, traderul de ţiţei Gunvor - la care se bănuieşte că preşedintele rus Vladimir Putin deţine o parte din acţiuni şi Gazprombank, braţul financiar al gigantului Gazprom. Alte companii asupra cărora s-au impus sancţiuni sunt deţinute de către oligarhul Arkady Rotenberg. Fondul suveran norvegian deţinea 0,6% din acţiunile Rosneft la finele anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb