FOTBAL ŞI BANI Alegerile de la FRF sunt la mâna justiţiei

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 19 februarie 2014

Gică Popescu este cotat cu 90% şanse să se impună în faţa celor şapte contracandidaţi.

Gică Popescu este cotat cu 90% şanse să se impună în faţa celor şapte contracandidaţi.

Opt candidaţi se luptă pentru scaunul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Teoretic, este cea mai aprigă bătălie din ultimii 25 de ani pentru acest post, practic, doar justiţia mai poate crea puţin suspans vizavi de alegerile care vor avea loc pe 5 martie. Ieri, la prima ora, a expirat termenul limită de depunere a candidaturilor, opt dosare fiind primite la sediul FRF, Gheorghe Popescu, Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş, Sorin Răducanu, Octavian Popescu şi Paul Zarna intrând în bătălia electorală care va da succesorul lui Mircea Sandu. Validarea candidaturilor se va face în următoarele 24 de ore, deoarece Federaţia a acordat un termen de graţie de 48 de ore pentru candidaturile trimise prin poştă: "Se acordă serviciilor poştale şi/sau de curierat un termen de 48 de ore pentru ca eventualele candidaturi transmise prin aceste servicii să parvină Federaţiei Române de Fotbal. Facem precizarea că orice candidatură transmisă prin intermediul serviciilor poştale sau de curierat trebuie să aibă drept dată de predare a documentelor către respectivul serviciu cel târziu ziua de 17.02.2014". Nu este exclusă o eventuală surpriză venită prin poştă, mai ales că există o mare problemă în ceea ce îl priveşte pe principalul favorit pentru câştigarea alegerilor".

Practic, cheia acestor alegeri este în mâna justiţiei, în condiţiile în care Gică Popescu este cotat cu 90% şanse să se impună în faţa celor şapte contracandidaţi. Pe 25 februarie Curtea de Apel va da verdictul în celebrul "Dosar al Transferurilor". O eventuală condamnare a lui Gică Popescu, fie ea şi cu suspendare, va crea mari probleme pentru acesta, având în vedere că sentinţa este executorie, conform noului Cod Penal. Inculpaţii au dreptul să ceară un apel extraordinar la Înalta Curte, astfel, dacă în cazul lui Popescu i se va permite să candideze în ciuda unei eventuale condamnări la Curtea de Apel, acesta poate să piardă şefia FRF- în cazul foarte probabil în care câştigă alegerile - dacă prima decizie este menţinută şi de Înalta Curte. Situaţia este foarte neplăcută pentru întreaga echipă care îl susţine pe Popescu, din care fac parte nume grele ale fotbalului (Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Anghel Iordănescu), dar şi pentru actuala conducere a federaţiei care şi-a manifestat pe faţă susţinerea pentru fostul căpitan al echipei naţionale. A fost mizat totul pe un singur candidat, iar nenumăratele amânări din "Dosarul Transferurilor" au făcut ca echipa lui Popescu să nu aibă timp să se regrupeze şi să pregătească o candidatură de rezervă.

De altfel, problemele lui Popescu cu justiţia, dar şi eşecul din afaceri sunt intens speculate de adversarii acestuia, s-a creat deja o tabără care susţine că acesta este sprijinit mai mult decât e cazul, inclusiv de personaje din lumea politică. Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu ratează nicio ocazie să-l înţepe pe omul pe care toţi îl văd deja câştigător: "Alegerile de la FRF s-au născut moarte. S-au născut degeaba. Preşedintele este ales, va fi şi numit. El va fi Gică Popescu, dacă nu are vreun ghinion, Doamne fereşte, pe 25 februarie. Dar să ştiţi că avându-i pe Mircea Sandu şi Kassai acolo şi el neavând de unde să ştie meserie, tot aceştia vor conduce. Nu ai de unde să ştii, să te naşti preşedinte aşa, peste noapte. Faţă de acel cuvânt urât, marionetă, pe care l-am folosit, îl retrag. El este preşedintele federaţiei, nu are cine să-l oprească şi i se potriveşte mănuşă. Mai ales că am auzit că a pierdut casa şi s-a mutat în cartierul de nord, unde nu a plătit chiria de 4-5 luni. Dar se poate întâmpla oricui să îi meargă afacerile prost. El are nevoie ca o mănuşă de Federaţia Română de Fotbal pentru a avea un trai decent. Pentru că în afaceri nu a reuşit până acum. (...) Chivorchian este un om foarte deştept şi capabil. Îl luasem la ligă, dar şi el şi Vasile Avram şi Puşcaş şi Răzvan Burleanu dacă se uneau făceau o echipă redutabilă. Sunt super-meseriaşi, purtători de creier. Dar nu ştiu dacă are vreunul dintre ei susţinere politică. Altfel nu au absolut nicio şansă. Vremea mea am crezut că a trecut, dar m-am păcălit, trebuia să candidez! ". Mesajul este clar, indiferent de rezultatul alegerilor, scandalul pare asigurat, ceea ce este extrem de rău pentru un fotbal şi aşa aflat în mare suferinţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Castigarea federatiei de catre Gica Popescu este egala cu privatizarea ei catre clanul Becali. Cei care au dus in faliment fotbalul vor devei proprietari cu acte in regula aspupra victimei cu complicitatea lui Mircea Sandu care si-a dat esama ca singurul lucru pe care il mai poate negocia este o iesire fara prea multe dosare penale. Mizez pe lipsa de onoare a lui Ponta si pe frustrarile lui Basescu in indreptarea acestei ticalosii. As vrea sa spun si ceva despre Antonescu insa nu cred ca el stie ca sunt alegeri....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb