FOTBAL ŞI BANI Cea mai scumpă echipă a lumii, făcută KO

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 16 februarie 2017

Cea mai scumpă echipă a lumii, făcută KO

Liga Campionilor a oferit iubitorilor de fotbal un nou moment memorabil, echipa cu cel mai scump lot din lume, Barcelona, a fost zdrobită în Franţa, de către Paris Saint Germain, scor 4-0. Frumuseţea sportului rege constă în astfel de momente, când calculele hârtiei sunt date peste cap, iar echipa mai slab cotată reuşeşte să ofere o mare surpriză. Trebuie făcută din start precizarea că nici PSG nu este o formaţie "săracă", în această echipă s-au băgat în ultimii ani câteva sute de milioane de euro, iar şeful clubului, şeicul Hamad Al Thani (Qatar) şi-a propus ca obiectiv, în momentul achiziţionării acestei formaţii, să cucerească Liga Campionilor.

Pentru Barcelona, în cazul în care va fi eliminată din această fază a competiţiei, vine un moment al restartului, celebra tripletă Messi-Suarez-Neymar fie va beneficia de întăriri, fie va fi dezmembrată iar banii obţinuţi din vânzare să fie reinvestiţi. În acest moment Barcelona este clubul cu cel mai scump lot din lume, 773.000.000 euro valorând jucătorii antrenaţi de Luis Enriqe. Doar Real Madrid (767.000.000 euro ) se mai apropie de această valoare, potrivit transfermarkt.de. Messi (120.000.000 euro), Neymar (80.000.000 euro), Suarez (55.000.000 euro) şi Iniesta (55.000.000 euro) sunt perlele Barcelonei, care în partida de la Paris nu au reuşit să ajute cu nimic echipa, singurul remarcat fiind portarul Marc ter Stegen, care a reuşit prin paradele sale să limiteze proporţiile scorului. De cealaltă parte, argentinianul Angel Di Maria, cel mai scump fotbalist al lui PSG, 50.000.000 euro, a fost şi omul numărul 1 al echipei, reuşind să înscrie de două ori. Pentru Barcelona, o eliminare în faza optimilor de finală - ultima dată acest lucru s-a petrecut în urmă cu un deceniu - ar reprezenta un dezastru financiar, pierderi de zeci de milioane de euro (bilete, bonusuri de la UEFA, drepturi TV).

Returul dintre Barcelona şi PSG se va disputa pe Camp Nou, pe 8 martie şi dacă în cazul altor formaţii nu se mai vorbeşte cu seriozitate de o revenire de la 0-4, în ceea ce îi priveşte pe catalani lucrurile stau puţin diferit, având în vedere forţa lor ofensivă, şi suporterii echipei încă se aşteaptă la minuni.

Astăzi, de la ora 20.00 - la Giurgiu, Astra va juca împotriva belgienilor de la Genk în şaisprezecimile Ligii Europa. Performanţa campioanei este una extraordinară având în vedere că în ultimele luni şi-a pierdut mai mulţi fotbalişti de bază, vânduţi de conducerea clubului pentru a redresa balanţa financiară. Astra a obţinut calificare în această fază a competiţiei dintr-o grupă din care au mai făcut parte AS Roma, Viktoria Plzen şi Austria Viena. Antrenorul Marius Şumudică este convins că jucătorii săi vor da totul în această dublă: "Pentru unii dintre noi, şi pentru mine, e meciul carierei, fiindcă e pentru prima oară când ajungem aşa de departe. Suntem în primăvara europeană, avem şansa să ne calificăm şi contează enorm pentru mine, pentru băieţi, pentru club, pentru fotbalul românesc. Sunt jucători care, probabil, nu vor mai continua la Astra din vară, la fel şi eu. Şi atunci cu siguranţă e o dublă de totul sau nimic, fiindcă ar fi extraordinar. Cred că ar fi ceva senzaţional să mergem mai departe". Partida retur se va disputa la Genk, pe 23 februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb