FOTBAL ŞI BANI Drumul spre Moscova se poate opri definitiv la Varşovia

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 8 iunie 2017

Drumul spre Moscova se poate opri definitiv la Varşovia

Echipa naţională de fotbal a ţării noastre îşi joacă ultima şansă de a rămâne în cărţile calificării pentru Campionatul Mondial din Rusia la sfârşitul acestei săptămâni, contra Poloniei, liderul grupei. Bătălia pentru locul 2, care asigură prezenţa la dubla de baraj, se dă în trei, între România, Danemarca şi Muntenegru, deşi, teoretic şi Armenia poate emite pretenţii. Dacă Danemarca şi Muntenegru înving sâmbătă, calculele hârtiei le dau drept favorite în disputele cu Kazahstan şi Armenia, iar echipa noastră pierde în Polonia, cele două echipe se distanţează la patru puncte şi tricolorii ies din lupta calificării. Doar o victorie la Varşovia menţine, cu şanse reale, echipa naţională în cursa pentru baraj.

Cu o singură victorie în faţa Armeniei, echipa naţională nu a oferit foarte multe motive de satisfacţie în această campanie, în ciuda eforturilor, în primul rând financiare, legate de alcătuirea unui staff tehnic cu un CV bogat la nivel internaţional. Selecţionerul Cristoph Daum nu se gândeşte la o eventuală despărţire de echipă până la finalul contractului: "În primul rând noi ne gândim să câştigăm în Polonia. Despre celelalte lucruri putem vorbi după meci. În ceea ce mă priveşte pe mine, dacă demisionez acest fapt este un pas înainte pentru echipa naţională a României? Jucătorii vor deveni mai valoroşi sau vor apărea unii noi? Răspunsul este "Nu". Problemele vor fi aceleaşi, însă trebuie să înţelegem că acesta este un proces, iar eu sunt onorat şi pe deplin responsabil că fac parte din acest proces. Acest proces nu se va încheia în 10 zile şi nici în unul-doi ani, va dura câţiva ani. Acum câteva săptămâni am avut o ofertă pe masă pentru 2,5 milioane de euro din zona arabă. Dar eu vă pot garanta că nu voi pleca pentru două milioane în plus în zona arabă, voi rămâne aici. Eu nu alerg după banii din zona arabă, nu este stilul meu. Două milioane sunt mulţi bani, dar trebuie să înţelegem că uneori sunt principii şi valori care contează mai mult".

Optimismul de până acum manifestat de selecţioner s-a transmis şi jucătorilor. Alex Chipciu, unul dintre cei mai în formă fotbalişti autohtoni, nu este deloc speriat de Polonia: "Avem şanse să câştigăm în Polonia, trebuie să credem asta. Într-adevăr, au o echipă foarte puternică, dar nici Polonia nu e campioană mondială şi europeană. Aşa că noi vom încerca să câştigăm puncte la Varşovia. Poate la prima vedere pare imposibil să ne calificăm sau să batem Polonia, dar asta nu înseamnă că vom merge acolo să facem act de prezenţă. Suntem conştienţi că vom avea un meci foarte greu, pentru că am văzut la Bucureşti cât de buni sunt. Însă eu am mare încredere că putem face un meci bun acolo. E clar că dacă vom pierde în Polonia nu vom mai avea şanse la calificare. Şi dacă vom face egal cred că va fi foarte greu, pentru că locul 2 ar trebui să aibă un anumit număr de puncte pentru a spera la baraj". Chiar dacă nu sunt campioni mondiali, polonezii au câştigat fără drept de apel la Bucureşti, scor 3-0, diferenţa dintre cele două echipe în meciul respectiv fiind uriaşă.

Lotul pentru meciurile cu Polonia şi Chile este următorul: Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina, 43 selecţii /0 goluri marcate), Costel Pantilimon (Watford, 24/0), Florin Niţă (FCSB, 0/0), Silviu Lung (Astra, 3/0); Fundaşi: Romario Benzar (FC Viitorul, 5/0), Bogdan Ţîru (FC Viitorul, 1/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 45/0), Cristian Săpunaru (Astra, 21/0), Florin Gardoş (Southampton, 13/0), Dragoş Grigore (Al Sailiya, 28/0), Alin Toşca (Betis, 5/0), Iasmin Latovlevici (Karabukspor, 11/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 0/0); Mijlocaşi: Sergiu Hanca (Dinamo, 0/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 5/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 3/0), Mihai Pintilii (FCSB, 34/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 12/5), Alexandru Băluţă (CSU Craiova, 0/0), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 27/4), Bogdan Stancu (Bursaspor, 48/12); Atacanţi: Dorin Rotariu (Club Brugge, 3/0), Gheorghe Grozav (Terek Groznîi, 13/3), Florin Andone (Deportivo, 13/1), Denis Alibec (FCSB, 7/1), Andrei Ivan (CSU Craiova, 4/0) .

Echipa naţională întâlneşte sâmbătă, de la ora 21,45, selecţionata Poloniei, la Varşovia, trei zile mai târziu, de la ora 21,00, România va disputa la Cluj-Napoca un meci amical cu Chile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb