FOTBAL ŞI BANI Stabilitatea financiară a FRF depinde de Turcia şi Olanda

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 9 octombrie 2012

Stabilitatea financiară a FRF depinde de Turcia şi Olanda

Echipa naţională de fotbal a ţării noastre va juca în următoarea săptămână cele mai importante două meciuri ale acestui an, cu Turcia, în deplasare, şi cu Olanda, pe teren propriu. Pentru Federaţia Română de Fotbal această dublă este deosebit de importantă din punct de vedere financiar. Chiar dacă până la obţinerea calificării la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, care ar asigura o primă din partea FIFA de peste 12.000.000 de euro, mai sunt multe meciuri de câştigat, partidele cu Turcia şi Olanda sunt deosebit de importante pentru atragerea de noi sponsori. Având în vedere că primele două partide din cadrul grupei de calificare au fost câştigate (cu Estonia şi Andorra) cota echipei antrenate de Victor Piţurcă este în creştere.

Obiectivul preşedintelui FRF, Mircea Sandu, este clar şi a fost enunţat încă de la începutul acestei campanii: "Din păcate, în ultimul timp rezultatele echipei naţionale, prestaţia oamenilor de fotbal în media, atitudinea suporterilor au făcut ca numărul partenerilor care să vină aproape de federaţie să se reducă simţitor. Suntem în căutarea unor parteneri, batem la mai multe uşi. E o certitudine că nu ne putem măsura cu marile federaţii - Spania, Franţa, Germania - care au bugete de peste 120 de milioane de euro, în condiţiile în care noi încercăm să facem faţă cu 12-14 milioane euro pe an. Sper ca în perioada următoare să reuşim să mai atragem sponsori din industria petrolieră sau din lumea bancară. Un lucru este sigur, dacă echipa obţine puncte în următoarele două luni şi sunt speranţe reale de calificare la Campionatul Mondial, cu siguranţă că vor mai veni şi alţi sponsori. Trebuie să refacem imaginea fotbalului românesc".

Pentru cele două partide în care tricolorii vor întâlni Turcia, vineri, 12 octombrie, de la ora 20.30, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul şi Olanda, marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, Victor Piţurcă a convocat următorul lot de jucători: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Costel Fane Pantilimon (Manchester City), Mircea Bornescu (Petrolul)- portari; Srgian Luchin, Dragoş Grigore (ambii Dinamo), Gabriel Sebastian Tamaş (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia Calcio), Răzvan Raţ-Dincă (Şahtior Doneţk), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Florin Gardoş, Vlad Chiricheş, Iasmin Latovlevici (toţi Steaua) - fundaşi; Răzvan Cociş (FC Rostov), Gabriel Torje (Granada), Cos-tin Lazăr (PAOK Salonic), Adrian Popa , Mihai Pintilii, Alexandru Bourceanu, Alexandru Chipciu (toţi Steaua), Alexandru Maxim (Pandurii) - mijlocaşi; Adrian Mutu (AC Ajaccio), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor Kulubu), Ciprian Andrei Marica (FC Schalke 04) şi Gheorghe Grozav (Petrolul) - atacanţi.

Pentru selecţionerul Piţurcă problemele sunt mai mult de ordin tehnico-tactic: "Întâlnim doi adversari cu care ne vom bate la calificare. Primul joc din Turcia îl consider extrem de important. Cu Turcia şi Ungaria ne batem pentru locul doi, Olanda fiind echipa cea mai valoroasă din grupă. Turcia este peste nivelul nostru, dar şi noi am demonstrat că avem posibilitatea să ne batem. Ne dorim toate punctele cu Turcia şi Olanda. Ar fi totuşi bun şi un egal în Turcia pentru că jucăm în deplasare. Turcii sunt războinici, dar aici vorbim de valoare. Încerc să aduc jucători cu personalitate la naţională, nu ne temem de atmosferă. Dacă batem în Turcia, 75% îi scoatem din cursa calificării".

Primul meci, cu Turcia este deosebit de important, între cele două formaţii urmând să se dea bătălia pentru locul secund, în condiţiile în care Olanda este marea favorită a grupei. Conform calculelor hârtiei, Turcia este favorită, lotul lărgit al acestei echipe fiind cotat la 162.750.000 de euro, cel mai scump jucător fiind Arda Turan (Atletico Madrid) fiind evaluat la 16.000.000 euro. Prin comparaţie, lotul echipei noastre valorează 53.750.000 euro, Bogdan Stancu (Orduruspor) 4.200.000 euro fiind cel mai scump tricolor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb