FOTBAL ŞI BANI Steaua, foarte aproape să încaseze 35.000.000 euro!

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 21 august 2014

Steaua, foarte aproape să încaseze 35.000.000 euro!

Steaua Bucureşti, Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu pot oferi fotbalului autohton, în această săptămână, o imensă gură de oxigen, atât din punct de vedere sportiv cât şi financiar. Steaua a făcut un pas imens spre grupele Ligii, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe Ludogoreţ Razgrad şi se află la 90 de minute (120 în cazul în care rezultatul din tur se repetă în retur) de lumea bună a fotbalului european. Dincolo de rezultatele imediate, a căror miză este reprezentată de calificare în grupele Ligii Campionilor şi Europa League, meciurile din cadrul play-off-ului au o bătaie mai lungă, atârnând foarte greu în clasamentul pe ţări al coeficienţilor, în funcţie de care se stabileşte câte echipe să aibă fiecare ţară în cupele europene an de an.

Miza sportivă a returului cu Ludogoreţ este foarte mare, calificarea în grupele Ligii Campionilor, miza financiară este imensă pentru o echipă din estul continentului. Pentru Steaua, calificarea înseamnă aproximativ 20.000.000 de euro, o sumă care înseamnă bugetul echipei pe aproape trei ani. Strategia clubului de anul acesta este puţin diferită faţă de aceea de până acum, astfel în cazul obţinerii calificării mai mulţi jucători vor primi acceptul să se transfere peste hotare, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută cu fundaşul Florin Gardoş, care a plecat în Anglia pentru 6.800.000 de euro. Iasmin Latovlevici are şanse mari să ajungă la Dinamo Zagreb, pentru 1.500.000 de euro, Nicuşor Stanciu e dorit de Anderlecht, iar Cristian Tănase este atras de petrodolarii arabilor, clubul din Ghencea dorind în schimbul său 6.000.000 de euro. Astfel, în urma activităţilor din această vară, în vistieria clubului Steaua pot intra aproximativ 35.000.000 de euro, o adevărată lovitură financiară. Dacă până acum o parte din banii obţinuţi de la UEFA erau redirecţionaţi către transferuri de jucători, pentru întărirea lotului, acum clubul pare orientat către acumulări financiare. Cum miza este foarte mare şi ambiţiile sunt pe măsură, returul cu Ludogoreţ anunţându-se unul de foc, mai ales că şi la nivelul tribunelor, unde la meciul tur au luat loc 36.000 de spectatori, a existat un duel intens, condimentat cu multe atacuri verbale. Antrenorul Stelei, Constantin Gâlcă, şi-ar fi dorit o victorie mai consistentă, pentru a avea mai multă linişte la Sofia: "Sunt mândru de grup, nu de primul «11». Am avut multe ocazii pe care nu le-am fructificat. Am fost bucuros pentru Chipciu, este un jucător extraordinar, poate să rezolve multe faze. Prin jocul lui atrage fanii înapoi alături de el, chiar dacă aceştia l-au contestat după penalty-ul ratat. Chipciu mi-a spus că o să marcheze şi am avut încredere în el. Nu a avut niciodată intenţia să îl schimb. Dacă ar fi fost un meci de campionat aş fi spus că sunt foarte mulţumit de rezultat şi de joc. Acum spun că nu am marcat destul. Bulgarii sunt la acelaşi nivel ca şi norvegienii. Nu au individualităţi". Dacă la Bucureşti a lipsit un jucător important, Cristian Tănase, la Sofia va lipsi o altă piesă grea din angrenajul echipei, Alex Chipciu, suspendat pentru cumulul de cartonaşe.

Chiar dacă din punct de vedere financiar miza este mult mai mică în Europa League, deşi în cazul unui parcurs bun se poate ajunge la câştiguri de peste 3.000.000 de euro, Petrolul şi Astra pot contribui din plin la coeficientul ţării noastre în cazul în care reuşesc să ajungă în grupele acestei competiţii. La prima vedere, Petrolul are o misiune mai uşoară în faţa croaţilor de la Dinamo Zagreb decât are Astra cu multipla campioană a Franţei, Olympique Lyon. Ambele partide se vor desfăşura astăzi, Petrolul - Dinamo Zagreb de la ora 20.15, iar Olympique Lyon - Astra de la ora 21.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb