FOTBAL ŞI BANI Tehnologia video, portiţă pentru reclame în timpul meciurilor

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 31 martie 2017

Tehnologia video, portiţă pentru reclame în timpul meciurilor

Fotbalul se pregăteşte să treacă la un alt nivel. Îndelung cerut, arbitrajul video are, cel puţin teoretic, darul de a elimina greşelile grosolane ale centralilor şi asistenţilor, dar poate reprezenta şi o nouă şansă ca în fotbal să intre şi mai mulţi bani, ceea ce reprezintă un argument ...palpabil.

Specialiştii în transmisiuni TV, cred că din acest moment se poate vorbi cu seriozitate de introducerea spoturilor publicitare mai ample în timpul partidelor de fotbal. Dacă dezbaterea asupra unei faze controversate durează peste 30 de secunde, este timp suficient pentru inserarea publicităţii. Cu 3-4 faze pe repriză, bugetul unui meci va fi cu totul altul. Desigur nu toate meciurile vor suscita interes din partea publicitarilor, dar la disputele importante se pot face mici averi. Un exemplu în acest sens este Super Bowl, finala campionatului de "fotbal american" al SUA. În 2014 minutul de publicitate la TV a costat 8.000.000 de dolari, în 2015 acesta a ajuns la 9.200.000 de dolari, iar în 2016 s-a vândut cu 9.600.000 de dolari, iar multe firme nu au reuşit să prindă spaţiu la mult dorita finală. La un astfel de meci sunt aproximativ 60 de minute de reclamă (uriaş în comparaţie cu ceea ce poate oferi fotbalul european), în 2016, numai de la companii s-au încasat peste 570.000.000 de dolari. O finală de Liga Campionilor sau de Campionat Mondial se bucură de audienţe mai mari la nivel global decât Super Bowl, aşa că "afacerea" are potenţial.

În această săptămână s-a testat, din nou sistemul, iar rezultatele au fost cu adevărat spectaculoase având în vedere deciziile luate în urma consultării dintre arbitrii de pe teren şi cei din faţa monitoarelor. Spania s-a impus pe terenul Franţei, scor 2-0, la capătul unui meci în care au existat două momente care vor rămâne în istoria fotbalului: pe baza arbitrajului video a fost anulat golul marcat de francezul Griezmann în minutul 48 şi a fost validată a doua reuşită a Spaniei, semnat de Deulofeu, minutul 77, după ce asistentul arătase ofsaid în prima fază. Defavorizat de tehnologie în acest meci, selecţionerul francez, Didier Deschamps militează pentru introducerea acesteia pe scară largă: "Dacă este verificat şi este corect, de ce să nu folosim tehnologia video? Schimbă puţin fotbalul aşa cum îl ştim noi. A fost împotriva noastră astăzi, dar dacă trebuie să trecem prin aceste schimbări, va fi la fel pentru toată lumea. Fără tehnologia video, lucrurile ar fi fost diferite, dar aceasta este evoluţia fotbalului". Tehnologia video a fost folosită prima oară în septembrie 2016 la meciul Franţa - Italia, scor 3-1. Rămâne de văzut când vor decide FIFA şi UEFA să introducă arbitrajul video pe scară largă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb