Fraudă carusel de peste un milion de euro la Arad

F. A.
Macroeconomie / 4 martie 2011

Comisarii secţiei Arad a Gărzii Financiare au identificat un lanţ de firme prin care s-au simulat activităţi economice cu scopul obţinerii ilegale de rambursare de TVA. Controlul a fost concentrat pe activitatea uneia dintre firme pentru care existau indicii că reprezintă un nod de reţea în cadrul grupului infracţional identificat. Urmare verificărilor s-a constatat că sediul social al firmei în cauză era fictiv, arată un comunicat remis redacţiei.

Mai multe elemente au condus la concluzia că operaţiunile comerciale erau simulate cu scopul de a depune la organul fiscal teritorial competent declaraţii cuprinzând informaţii fictive şi de a emite facturi fictive generatoare de TVA deductibil. Verificările ce au urmat au scos la lumină o fraudă carusel, adică o fraudă la TVA organizată între mai multe entităţi în vederea obţinerii rambursării de către stat a unei taxe care nu a fost niciodată achitată sau în vederea reducerii TVA datorate. Acest lanţ de firme activa în domeniul construcţiilor, fiind beneficiarul unor contracte publice cu diferite primării.

Prejudiciul evaluat, rezultat din activitatea ilicită şi frauduloasă desfăşurată de firma arădeană este în sumă totală de 5.032.146 lei, adică de peste 1.100.000 euro, reprezentând TVA în sumă de 2.849.834 lei şi impozit pe profit în sumă de 2.182.312 lei. Totodată, Garda Financiară a sesizat organele de cercetare penală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb