Digitalizarea ne ajută să economisim timp, energie şi bani, a declarat, astăzi, Tudor Roşca, city managerul Primăriei Sectorului 1, în cadrul Galei Regista 2022. În cadrul evenimentului au fost acordate şi mai multe premii celor mai performante primării de oraşe şi de comune.
"Prin digitalizare redevenim umani. Eu fac mereu această comparaţie între sectorul public şi cel privat: în sectorul privat alegi să interacţionezi cu o companie, să cumperi un serviciu. În sectorul public trebuie să te duci la primărie, să faci un anumit lucru. Dacă tot acest trebuie este extras din dificultatea de a naviga traficul din oraş, de a ajunge la un ghişeu cu o problemă pe care ai fi putut-o rezolva cu două click-uri, în realitate, nu doar cetăţeanul este degrevat de problema asta dar şi funcţionarul public. Dacă un funcţionar public are de-a face într-o zi cu 50 de cetăţeni nervoşi pentru că au fost nevoiţi să meargă două prin trafic şi să ajungă să depună o hârtie pe care normal era să o trimită prin email, atunci cetăţeanul care vine la Primărie pentru că are o propunere şi s-a gândit că ar fi mai bine să nu fie bănci pe alea din faţa blocului şi să facem un spaţiu verde. E un exemplu. Interacţiunea dintre reprezentantul instituţiei şi cetăţean este complet diferită (prin digitalizare). Nu mai este una de nevoie, ci este una de voie dacă pot să spun aşa. Automatizarea tuturor procese, nu inutile pentru că nu sunt, dar acelea profund birocratice, şi degrevarea interacţiunii forţate pentru o interacţiune nu de nevoie ci de voie între funcţionar şi cetăţean (spre asta trebuie să tindem). Digitalizarea ne ajută să economisim timp, energie şi bani", a spus Tudor Roşca, city managerul Primăriei Sectorului 1.
Alexandru Lăpuşan, CEO-ul şi fondatorul Zitec şi Regista, a spus la rândul său că există comunităţi întregi în Regista - Regista fiind o aplicaţie pentru registratură electronică, managementul documentelor, e-Guvernare şi aşa mai departe - din diferite oraşe şi comune.
"Sunt cazuri în care mai mult de 10% din populaţia UAT-ului respectiv şi-a făcut un cont în aplicaţia noastră şi a interacţionat cu primăria. Există dorinţa cetăţenilor de a folosi digitalizarea, rămâne doar să facem un parteneriat", a spus Lăpuşan.
Premiile Galei Regista 2022:
I. Primăria cu cea mai bună prezenţă în mediile sociale:
1. Sânmartin, judeţul Bihor;
2. Năvodari, judeţul Constanţa;
3. Târgu Bujor, judeţul Galaţi;
4. Cristian, judeţul Braşov;
5. Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş;
II. Primăria cu cea mai bună interacţiune digitală cu cetăţenii:
1. Valea Lupului, judeţul Iaşi;
2. Cristian, judeţul Braşov;
3. Năvodari, judeţul Constanţa;
4. Târgu Bujor, judeţul Galaţi;
5. Sânpetru, judeţul Braşov;
III. Cea mai digitalizată instituţie:
1. Administraţia Străzilor Bucureşti;
2. Spitalul Judeţean Piatra Neamţ;
3. Administraţia Domeniului Public din Sectorul 2, Bucureşti;
4. Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Sud-Est;
5. Institutul Naţional pentru Fizica Laserelor, Plasmei şi Radiaţiei Măgurele;
IV. Cea mai digitalizată primărie de comună:
1. Sânmartin, judeţul Bihor;
2. Sânpetru, judeţul Braşov;
3. Valea Lupului, judeţul Iaşi;
4. Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş;
5. Cristian, judeţul Braşov;
V. Cea mai digitalizată primărie de oraş:
1. Târgu Bujor, judeţul Galaţi;
2. Breaza, judeţul Prahova;
3. Murgeni, judeţul Vaslui;
4. Tăuţii-Măgheurăş, judeţul Maramureş;
5. Năvodari, judeţul Constanţa;
VI. Premierul pentru performanţe remarcabile: Primăria Tăuţii-Măgheurăş, judeţul Maramureş.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.01.2022, 23:32)
Poate. Dar eu am PIERDUT timp, energie si calm cu tasta 1, tasta 2... si cand, in sf, am primit ,,audienta" la un consultant, am ascultat muzica o juma de ora si... am inchis telefonul, exasp!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2022, 08:34)
Sectorul 1 trebuia sa primească premiul cel mare pt cea mai rece apa calda din România