GEORGE MAIOR: "Consolidarea flancului estic al NATO, vitală în contextul anexării Peninsulei Crimeea"

George Forcos
Politică / 24 octombrie 2017

Tom Goffus şi George Maior (Sursa foto: Facebook)

Tom Goffus şi George Maior (Sursa foto: Facebook)

Consolidarea flancului estic al NATO prin întărirea capacităţilor de descurajare ale aliaţilor în zona Mării Negre este vitală în contextul de insecuritate creat după anexarea Peninsulei Crimeea, a declarat ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia sărbatoririi, la Washington a Zilei Armatei României, informează Ambasada României în SUA.

Tom Goffus, adjunctul asistentului secretarului Apărării, a subliniat că România şi SUA împărtăşesc un parteneriat profund şi durabil, declarând că susţine în totalitate mesajul ambasadorului României, George Cristian Maior, potrivit căruia, România împreună cu Statele Unite Americii, veghează la Marea Neagră pentru a menţine această zonă în siguranţă.

Pe data de 23 octombrie 2017, la Ambasada României din Washington D.C. a fost celebrată Ziua Armatei României. La recepţia organizată de Biroul Ataşatului Apărării cu sprijinul Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, au fost prezenţi 200 de invitaţi. Evenimentul s-a bucurat de participarea unor reprezentanţi de rang înalt ai Departamentului Apărării în frunte cu adjunctul asistentului secretarului Apărării pentru Europa şi NATO, Tom Goffus, numeroşi generali şi amirali ai forţelor armate americane, reprezentanţi ai altor instituţii şi agenţii, ambasadori, ataşaţi militari şi diplomaţi acreditaţi în capitala americană.

În mesajul transmis participanţilor la eveniment, ambasadorul României, George Cristian Maior a vorbit despre rolul major pe care Armata României l-a jucat în istoria României şi îl are în continuare în prezent pentru garantarea securităţii naţionale şi a aliaţilor, subliniind contribuţiile recente substanţiale ale ţări noastre în teatrele de război, precum şi profesionalismul şi sacrificiile uriaşe ale soldaţilor români.

În cadrul evenimentului, ambasadorul României i-a înmânat colonelului Paul Matier, fostul ataşat american al apărării la Bucureşti, Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor conferit de preşedintele României, Klaus Iohannis. Distincţia a fost acordată în semn de recunoştinţă pentru contribuţia excepţională la cooperarea pe linie de securitate şi apărare şi la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

De asemenea, ambasadorul României a înmânat oficialului american şi Emblema de Onoare a Statului Major General al Forţelor Armate Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb