George Simion are interdicţie de intrare în Republica Moldova pentru încă cinci ani

F.D.
Politică / 3 februarie

George Simion are interdicţie de intrare în Republica Moldova pentru încă cinci ani

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat vineri, în legătură cu prelungirea pentru încă cinci ani a interdicţiei de intrare a sa în Republica Moldova, că "nu e vorba de o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi", menţionând că pe această chestiune se judecă cu autorităţile moldovene din octombrie 2023, relatează Agerpres.

"Eu de când mă ştiu am fost interzis în Republica Moldova. Nu e vorba despre o nouă interdicţie, ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta, deci nu e meritul domnului Ciolacu, ci doar dorinţa lui de a folosi în interes propriu atitudinea celor de la Chişinău faţă de unionişti", a precizat Simion.

El a adăugat că poziţiile AUR rămân aceleaşi, respectiv "unirea celor două state româneşti şi dispariţie a graniţei de la Prut".

"Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor. Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională. Spre deosebire de restul politicienilor, prefer să rămân integru şi să spun adevărul. Indiferent de consecinţe, indiferent de faptul că nu mă pot vedea cu fraţii şi surorile mele din Republica Moldova. Mergem înainte, de-a pururi şi pentru totdeauna: Basarabia e România", a transmis liderul AUR.

Interdicţia de intrare în Republica Moldova pentru preşedintele Partidului Alianţa pentru România (AUR), George Simion, a fost prelungită pentru încă cinci ani, au confirmat pentru publicaţia NewsMaker de peste Prut reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău. Inspectoratul General pentru Migraţie din Republica Moldova a declarat pentru NewsMaker că, de la începutul războiului din Ucraina în februarie 2022, a luat măsura asiguratorie de declarare ca indezirabili în cazul a 98 de străini.

"În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceştia au desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice în privinţa acestora că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică", a menţionat Inspectoratul.

Cu privire la George Simion, Inspectoratul pentru Migraţie a declarat că "a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de încă 5 ani".

"Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autorităţile din România despre decizia adoptată. (...) Actualmente, Inspectoratul General pentru Migraţie se află într-un litigiu cu cetăţeanul român care a contestat în instanţă măsura impusă", a precizat Inspectoratul.

George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. Potrivit TV8, interdicţia a fost pusă în aplicare după ce, la 27 august 2018, unui grup de cetăţeni români, participanţi la Marşul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că va cere oficial omologilor săi din Ucraina şi Republica Moldova să îl informeze cu privire la motivele pentru care liderul AUR, George Simion, are interdicţie de intrare în aceste ţări.

El a fost întrebat dacă va cere în mod oficial Ucrainei şi Republicii Moldova să explice public de ce nu are acces George Simion în aceste ţări.

"Nu poate să explice public şi haideţi să nu ne jucăm cu lucruri care totuşi ţin de ... Am acces la informaţii, dar asta nu înseamnă că voi avea posibilitatea să le fac publice. Voi adresa această cerere, să ştiu, la prim-miniştrii. Dânşii sunt furnizorii de informaţie, nu sunt eu. E un respect interstatal. Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-ar bucura, dacă ele există. Dar presupun că există două decizii că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina, ceva a stat la baza acestor decizii", a explicat premierul, la Palatul Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Pozitia asta e a tutoror Romanilor... doar ca se va vota dupa interes...

    Inca nu este momentul "unirii"... 

    Pentru o unire avem nevoie de declansarea unui fenomen (bun /rau) de Cauza -> Efect! 

    Si deci cum Cauza nu est inca Declansata -> Efectul nu isi face simtita Prezenta. 

    s c c r e t 

    :)) Asta e ca idolul lui, Putin, vrei, nu vrei, draguta eu te vreau, si.. noi nu va bombardam, va eliberam:))

    Nu se va realiza nici o unire cu Moldova dc moldovenii nu vor, ca nu suntem ruzzia.

    Nimeni nu vrea in Romania, nici macar romanii nascuti aici, nu cred ca e unul sa nu se gandeasca la plecare. Moldovenii nu-s prosti, pt ce sa vina aici ? sa-i fure alde ciolacu, si cu toti baronii mici si mari psd nl , ca lista hotiilor nu se mai termina?Nu vor si i-au dat ban si la simiones. F bine. Pacat ca nu putem sa-l interzicem si noi :) 

    1. Nimeni nu vrea "politica/clasa politica si modul de guvernare" ca procent din populatie!

      Nu Nimeni nu Vrea Romania: ca tara, teren, tarana, aer, padure, case.... 

      s c c r e t 

      iar 500 de mii de moldoveni au primit ajutor din ro primind vize...

      Multi dintre acesti moldoveni Lucreaza in Bucuresti, Iasi, Botosani, Suceava.... si alte parti din europa. 

      Sunt Moldoveni detop in companii / firme romanesti... ce isi iau din banutii lor si ii trimit in Moldova; de unde Moldova beneficiaza si ea de Romani Muncitori si Afaceristi ce le aduc lor valuare; multi romani ridica blocuri noi in moldova si au afaceri micute. 

      Moldovenii "nostalgici" ce au mai prins URSSul... multi pensionari si "saraci"... dar nu este vina lor de saracie...este pur si simplu un fenomen de crash economic - demografic ce a cauzat finaul economic crunt. 

      Moldovenii ca si Romanii sunt fortati de imprejurari sa o ia de la capat... 

      "Ce capat"? 

      Acelasi capat care s-a tot repetat pe peleagurile acetei imprejurili.... cu urcusuri si coborasuri financiare; cu stari de bine si depresive economice. 

      Nu este vina Nici Moldovenilor nici Romanilor pentru ce s-a intamplat... Vina este a unor decizii Luate dupa W2 si in timpul W2!... de aici se trage durerea... 

      Acum este greu sa sa "Speli" iar pe cat cetatenii cu noi ideologii si inclinatii economice de grup; dupa W2 spalarea a fost fortata /la japca...stim ca rusii au talentul cand "cuceresc" state sa ii inunde cu Rusii si sa ia din populatia interna si sa ii mute... asta e o tactica de spalare fortata ideologica; simultan si tactica de schimbari denumiri institutii si inscrisuri... steaguri; steme; manuale scolare si lectii.... 

      Ca sa intelegem relatia de cauza efect trebuie sa iesim din "Cadre" pe cadrane mai mari... de "imagini"... pentru a nu ne trezim ca privim doar "panza tabloului" fara sa vedem rama, peretele, cladirea, zona, etc... unde este "asezat" tabloul... ca sa putem depista fie "Falsul" fie valuarea "Reala totala" ca "pret sau ideolgic culturala". 

      s c c r e t 

    PS: Anul asta se va vota AUR!

    Nu sunt fan... dar ceva imi spune cele ce urmeaza sa se intample. 

    s c c r e t 

    1. cred ca anul asta votez anti haur , deci cu psd. ciolacu mi se pare acceptabil, ce a fost inainte, ilici, bombonel, dragnea mi se pareau comunisti gretosi. votam cu usr pn acum, dar am vazut ca-s imaturi , au facut numai circ si haos cat au fost la guvernare. sunt de acord cu toate ideile lor, dar nu cred ca au inca oameni capabili sa lase orgoliile la o parte si sa guverneze Romania.

      deci, raul cel mai mic psd ul lui ciolacu. la europarlamentare aleg usr. presedinte posibil geoana dc e pe lista. deci totul anti ruskia. 

      mai urmareste migratia PSD...

      Aur = Cal Troian PSD. 

      s c c r e t 

      pai psd ul e plin de pro rusi, de unde a venit psd, din fsn, fosti apropiati de-ai lui ceasca. ilici, dragnea erau pro rusi clar. si dc pleaca unii la aur ce, cu atat mai bine.

    Romania Are nevoie rapida de Nasteri Naturale!!

    Romania Are CRash Demografic... LGBTul nu va rezolva aceasta problema. 

    Ca sa dam boom in natalitate trebuie sa creem conditii economice propice nasterilor naturale de cetateni. 

    Este Nevoie Urgenta de Acces la Munca Remunerata Corect in asa fel in cat populatia sa poata suporta noi nasteri de 2 -3 per familie minim. 

    Avem nevoie de deschideri firme / productie ce au o valuare mult mai ridicata pe lantul de productie/consum international.  

    Romania este prea plina de "parinti batrani"... pe timpuri la scoala daca venea un parinte batran te intrebau copii "Ai venit cu bunicul?" azi toti mer cu "bunicii" la scoala... 

    Asta da contributie economica si sociala adusa de conducatorii acestei tari in atatia ani... 

    Este sfasietor sa vezi la pas parinti de 35-40 de ani impingand la caruturi.. sfasietor... Acei copii nu vor avea parte de tineretea lor... vor fi ocupati de batranetea parintilor lor... li se va fora tineretea asa cum si generatiei recente a fost furata tinertea... cu inghesuiala in familii... cu tineri plecati peste fotare sa isi sustina parintii batrani...  

    Urmatoarele Partide trebuie sa vina cu un plan pe 10-20-30 de ani pentru tara... trebuie sa dezvoltam un plan national de la care sa mergem in fata... nu se mai poate asa.. cu haosul asta..economic cultural monetar... este in deservicul populatiei si afaceristilor. 

    Romania urmeaza sa piarda natural 5 milioane de oameni... nu putem rezolva aceasta problema doar cu migranti! 

    Pentru ca piata va baltii in fata de migrantiducand la noi scuri conflictuale idologice religioase ecomportamentale... fianciare. 

    Romanii tre sa nasca natural Romani!!! 

    Pibul real al unei natii sunt Oamenii! 

    Avem nevoie de Nasteri! 

    s c c r e 

    s c c r e t 

    un spion al lui Putin care are aspiratii de presedinte; oare in halul asta am ajuns, davai ceas??????

    un nenorocit de spion rus, doamne apara-i pe romani

    Si cand te gandesti ca exista unii prosti cate vor sa voteze cu el???? Fereasca-ne doamne de prosti....

    1. ca investitor contrar... multe semne anu are...

      Cand toti hulesc... imbratisez... cand toti admira eu contest.... 

      AUR la guvernare e dat de valul generatiei ce NU mai poate... 

      NU mai poate muncita peste hotare... furata pe fata si televizati hotii ca ceva distractiv... nu mai poate de atata specula financiara ce a tinut / intarziat /alungat milioane de romani in a isi intemeia familii si naste copii la varste omenesti... azi avem tineri de 35-40 ani numiti pe timpuri bunici... ce plimba caruturi... este de rasul curcii si foarte injositor...  

      Romania azi este inca "Gunoiul" Germaniei si a altor tari cand vine vorba de table 4 roti in trafic... media de ani a parcului auto Ro este nesimtit de imbatranita... media de kmtraj la bordul masinilor...  

      Romania inca este tratata ca o "sora proasta" cand in realitate a fost printre singura tara vecina stat UE ce a livrat milioane de cetateni competenti sa stearga civilizat la fund Italieni, Germani, Englezi, Belgieni... Cei mai competenti Romani ...  

      Lasa acum sa compare Italia cu Congolezii, libanezi, Sirienii... ca tare le plac alora "munca", jaful, talharia, extremismul... mai ales in cicluri de depresie economica... congolezii si sirienii sunt recunoscuti petru atrocitatile pe care le pot face in alte state... 

      Nu ai auzit ca pondere de romani sa faca atatea atrocitati... ca si gravitate... ceva buzunareli de 5-10 euro... poate... dar nu se compara cu restul de 5 milioane de romani migrati. 

      Este Cazul ca dupa anul asta... cel tarziu sa vedem arestari la nivel inalt a tarii... nu se mai poate asa... 

      Sa nu iti permiti o locuinta in Teleorman in timp ce "Tampitul" ala furase cat "pibul" Teleormanului pe ani... de rasul lumii....Iar dupa ce la prins a mai cazut si pibul Teleormanului inca o tura in cap... 

      s c c r e t 

      nu va fi nici un aur la guvernare stai chill

      Cine a spus la guvernare?!

      Cati ani ii trebuie semintei de bambus, ce trebuie udata apropape zilnic, sa creasca la 20 de metrii in ultimele 2 saptamani? 

      I-a luat bambusului sa creasca 2 saptamani sau cat? 

      Ce rezistenta are bambusul si utilitate dupa lunga perioada de germinare si incepe sa se inalte? 

      Asa e si cu ... negativismul politic... multe apar "noi" in piata/viata politica... pentru ca altii nu au inteles / dorit /vazut sa rezolve ...sau sa promita...ceea ce altora le lipseau sau simteau ca lipseste in piata. 

      PS: nu ma intereseaza ca AUR o sa faca sau nu o sa fac... spun ce comportamente obs in piata... 

      Fa sondaj verbal in scara blocului... mai fa o tura si in alt cartier si vezi ce se vorbeste la "bable" sau "sah"... - pe varste si categorii sociale. 

      s c c r e t 

    Daca Simion ar fi cetateanul UNEI TARI,NU A UNEI PROVINCII SUPUSE,

    Daca Simion,ca presedinte de partid intr-un stat membru UE ar fi primit interdictie de intrare,atunci organele si organizatiile civice din acea tara s-ar revolta si ar solicita explilicatii .Dar provinciile si statele supuse.nu pot efectua acest demers.Cu atat mai mult societatea civila care,e constienta,ca noi nu suntem o natiune ci slugoii unor state vestice si ai unor organizatii care,numai interesul indepententa tarii n o urmaresc.

    1. interesul tarii nu are de-a face cu tampeniile ce le-a facut simion prin Moldova de si-a luat interdictie. eu nu stiu cum de nu a fost inca arestat si-n Romania la cate a facut:lovit parlamentari, fugarit, injurat etc, totul inregistrat pe camere. pai ma mir ca nu-i la parnaie si in tara. dar nu-i tarziu.

      si alti parlamentari au facut asta...

      nici el nu e sfant... 

      plus ca mai e un talent de a atata oamenii cu camerele sau telefoanele aprinse pe filmare... o tactica la care si Bunul Basescu nu putea rezista... 

      Oamenii onesti sunt mai impulsivi...serpii vicleni au talente de "ambasadori"...in fata iti zambesc pe la spate de injunghe... stiti voi si ala de radea a "prost" cu sa "imi numere ouale"... sau altul tot cu ras de "prost" cu tunul de jaf in Teleorman... 

      s c c r e t 

      e o diferenta intre a fi impulsiv si dezehilibrat mintal, care cauta mereu circ si haos. ambii sunt asa , si sosoanca. problemute personale la mansarda care se manifesta in viata reala te miri prin ce, agresivitate fizica si verbala , haos, drame, nevoia de a fi in centrul atentiei etc. pacat ca genul asta de oameni au reusit sa pacaleasca atatia followers. gandeste-te la corneliu vadim tudor cum era? exact la fel

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb