Confruntată cu scăderea livrărilor de gaze ruseşti, Germania a luat o serie de măsuri de urgenţă pentru a-şi asigura aprovizionarea, informează news.ro.
Printre aceste măsuri se numără utilizarea sporită a centralelor pe cărbune pentru a genera energie electrică, a anunţat duminică guvernul, informează lalibre.be.
"Pentru a reduce consumul de gaz, trebuie folosit mai puţin gaz pentru a genera electricitate. În schimb, centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult", a spus ministerul Economiei într-un comunicat.
"Consumul de gaze trebuie să continue să scadă şi mai mult gaz trebuie să aterizeze în depozitele cu riscul de a fi cu adevărat strâns pentru iarnă", adaugă ministrul Economiei Robert Habeck într-un document obţinut de agenţia de presa germană DPA.
Guvernul plănuieşte fonduri de miliarde de euro pentru finanţarea acestor măsuri, a aflat DPA din cercurile guvernamentale.
Habeck a lucrat şi la măsuri pentru reducerea consumului privat de energie, cum ar fi un plafon pentru încălzirea locuinţei. Cu toate acestea, cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri într-un interviu acordat DPA că se opune "măsurilor individuale" fără un plan general.
Gigantul rus Gazprom a redus considerabil debitul de gaz injectat prin Nord Stream 1, susţinând că a fost nevoit să oprească echipamentele grupului german Siemens prezente pe conductă. Berlinul a denunţat o decizie motivată politic.
Potrivit DPA, guvernul german intenţionează, de asemenea, să introducă un model de licitaţie pentru gaze în această vară. Scopul va fi de a încuraja consumatorii industriali de gaze să economisească această sursă de energie. În esenţă, ideea va fi ca toţi clienţii industriali care îşi reduc consumul să primească compensaţii financiare şi să pună la dispoziţie pentru stocare gazul economisit.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Andy în data de 20.06.2022, 07:20)
Pana acum centralele electrice pe combustibili fosili poluau aerul și trebuia să se închidă și mineritul cărbunelui la fel. Era o directivă că încălzirea pe baza de lemn trebuie sa fie oprită, etc. Și acum o să producă mai multa energie electrică, probabil au găsit o soluție noua și de acum centralele pe cărbune curata aerul și nu mai poluează......au făcut la fel de eficiente precum motoarele din scandalul dieselgate ...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2022, 09:51)
toate tarile isi vad interesul ,numai noi sintem condusi de tradatori si slugi ale intereselor straine