Germania va utiliza mai mult mai mult centralele pe cărbune pentru electricitate

S.B.
Internaţional / 19 iunie 2022

Germania va utiliza mai mult mai mult centralele pe cărbune pentru electricitate

Confruntată cu scăderea livrărilor de gaze ruseşti, Germania a luat o serie de măsuri de urgenţă pentru a-şi asigura aprovizionarea, informează news.ro.

Printre aceste măsuri se numără utilizarea sporită a centralelor pe cărbune pentru a genera energie electrică, a anunţat duminică guvernul, informează lalibre.be.

"Pentru a reduce consumul de gaz, trebuie folosit mai puţin gaz pentru a genera electricitate. În schimb, centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult", a spus ministerul Economiei într-un comunicat.

"Consumul de gaze trebuie să continue să scadă şi mai mult gaz trebuie să aterizeze în depozitele cu riscul de a fi cu adevărat strâns pentru iarnă", adaugă ministrul Economiei Robert Habeck într-un document obţinut de agenţia de presa germană DPA.

Guvernul plănuieşte fonduri de miliarde de euro pentru finanţarea acestor măsuri, a aflat DPA din cercurile guvernamentale.

Habeck a lucrat şi la măsuri pentru reducerea consumului privat de energie, cum ar fi un plafon pentru încălzirea locuinţei. Cu toate acestea, cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri într-un interviu acordat DPA că se opune "măsurilor individuale" fără un plan general.

Gigantul rus Gazprom a redus considerabil debitul de gaz injectat prin Nord Stream 1, susţinând că a fost nevoit să oprească echipamentele grupului german Siemens prezente pe conductă. Berlinul a denunţat o decizie motivată politic.

Potrivit DPA, guvernul german intenţionează, de asemenea, să introducă un model de licitaţie pentru gaze în această vară. Scopul va fi de a încuraja consumatorii industriali de gaze să economisească această sursă de energie. În esenţă, ideea va fi ca toţi clienţii industriali care îşi reduc consumul să primească compensaţii financiare şi să pună la dispoziţie pentru stocare gazul economisit.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pana acum centralele electrice pe combustibili fosili poluau aerul și trebuia să se închidă și mineritul cărbunelui la fel. Era o directivă că încălzirea pe baza de lemn trebuie sa fie oprită, etc. Și acum o să producă mai multa energie electrică, probabil au găsit o soluție noua și de acum centralele pe cărbune curata aerul și nu mai poluează......au făcut la fel de eficiente precum motoarele din scandalul dieselgate ...

    toate tarile isi vad interesul ,numai noi sintem condusi de tradatori si slugi ale intereselor straine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb