Google, amendat de CNCD pentru denumirea "Catedrala Prostirii Neamului" pe Google Maps

A.B.
Miscellanea / 17 iunie 2020

Google, amendat de CNCD pentru denumirea "Catedrala Prostirii Neamului" pe Google Maps

Motorul de căutare, obligat să îşi modifice homepage-ul prin publicarea deciziei

Google România a primit o amendă de 10.000 de lei de la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că nu a luat nici o măsură de schimbare a denumirii din "Catedrala Prostirii Neamului" în Catedralei Mântuirii Neamului pe aplicaţia Google Maps, potrivit g4media.ro.

CNCD a decis că fapta Google reprezintă o discriminare şi încalcă dreptul la demnitate. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Mai mult, Google România e obligată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. CNCD recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată, să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română).

Este pentru prima oară în România când o instituţie publică cere Google să îşi schimbe prima pagină - fie şi prin publicarea deciziei administrative a CNCD, potrivit sursei citate.

La începutul lunii mai 2020, denumirea "Catedrala Mântuirii Neamului" a fost schimbată pe Google Maps în "Catedrala Prostirii Neamului". Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a criticat dur această situaţie la acel moment, spunând că "Recentul atentat pe Google Maps asupra numelui Catedralei Naţionale, ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei ţări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreştine / antiortodoxe din România (...) Toţi aceşti mici şi ridicoli autoimprovizaţi dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animaţi de principiul distrugerii ordinii morale personale şi publice ţesute şi hrănite de creştinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoţeşte pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei ţări creştine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei şi lumii civilizate de creştinism de-a lungul a două milenii".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu cred ca Google va avea posibiltatea se plateasca o asemenea suma ''exorbitanta". Persoanele fizice din Romania platesc amenzi '' modice'' de 5000 de euro pentru nu stiu ce iar o fima globala credeti ca isi poate permite sa plateasca o asemenea suma de 2000 de eoro? Cred ca legislatia trebuie regandita. Pentru asemenea firme ar trebui sa se prevada amenzi de 20-30 de eurocenti maxim!!!!!

    Mi-a plăcut treaba asta cu Google Bucuresti.

    Exista și un Google Slobozia? 

    Chiar sunt curios daca vor publica ceva in pagina românească de Google referitor la sancțiune.

    In mod normal, marcajele ofensatoare pe harta sunt șterse de Google daca cineva le reclama in acest sens, ca și pe YouTube, altfel nu cred că știu roboții Google sa aprecieze și să deosebească ce e ofensator pentru poporul roman și ce nu. 

    De cand pana cand isi permit asa ceva???

    Si doar 10000 lei amenda???  

    Eu am crezut ca aceasta catedrala a fost ridicata pentru toti enoriasii,nu in memoria celor mai buni dintre cei mai buni.Aia nu mai au nevoie,sunt iertati de catre Dumnezeu,insa noi pacatosii...Ce face BOR cu noi?Ne discrimineaza?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb