Gothaer Asigurări România, scădere de 2,7%

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 mai 2016

Gothaer Asigurări România, scădere de 2,7%

Încetarea subscrierilor pe segmentul asigurărilor de aviaţie şi revizuirea portofoliilor în contextul necesarului de capital alocat fiecărei linii - cauze ale scăderilor

Gothaer Asigurări Reasigurări a plătit, anul trecut, despăgubiri în valoare de 43.484.927 RON (cea mai mare daună plătită a fost de 2,8 milioane de lei - pe segmentul asigurărilor de garanţii) şi a înregistrat prime brute subscrise de 81.989.892 lei.

Oficialii companiei susţin într-un comunicat de presă: "În procente, aceasta semnifică pentru companie o scădere de 2,7% raportat la anul 2014, principala cauză reprezentând-o încetarea subscrierilor pe segmentul asigurărilor de aviaţie şi revizuirea portofoliilor în contextul necesarului de capital alocat fiecărei linii. Întreaga evoluţie din anul trecut a stat sub semnul măsurilor strategice care au fost necesare pentru alinierea la standardele regimului de Solvabilitate II."

Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări, a precizat: "Am încetat subscrierile pe linia asigurărilor de aviaţie, pentru că aceasta necesită un capital semnificativ, capital pe care am decis să îl alocăm altor forme de asigurare, mai performante. Dacă eliminăm din calcul segmentul aviaţiei, observăm în 2015 o creştere a primelor brute subscrise de 7% comparativ cu 2014 şi un rezultat tehnic brut pozitiv de 22,5 milioane de lei, ceea ce este pentru noi un semn bun, ţinând cont şi de faptul că întreaga piaţă non-RCA a avut o creştere de numai 1,2%. 2015 a fost un an de consolidare, în care a fost nevoie de multă atenţie în procesul de subscriere şi de o selecţie prudentă a liniilor de asigurare ofertate şi ca urmare a noilor standarde impuse de Solvency II".

Măsurile operaţionale şi de business întreprinse de Gothaer Asigurări Reasigurări în cursul anului 2015, susţinute de majorările de capital efectuate de acţionari, au garantat îndeplinirea cerinţelor de solvabilitate (SCR şi MCR), solicitate de regimul de Solvabilitate II, intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie a.c., respectiv atingerea unei marje de solvabilitate de 120,7% pe Solvency II (raportat la SCR).

Totodată, în anul 2015 compania a continuat consolidarea fluxurilor şi a proceselor interne, cu focus şi pe zona administrării daunelor, ajungând astfel la o durată medie de plată a dosarelor de daună, de la data depunerii ultimului document la data plăţii, de 4.7 zile pe segmentul CASCO, respectiv de 2.7 zile pe cel de locuinţe, mai precizează comunicatul de presă. Numărul de clienţi a crescut cu aproape 10%, în timp ce compania a înregistrat doar 3 petiţii întemeiate, în scădere cu 2 petiţii faţă de anul 2014.

În 2016, activitatea companiei continuă să se concentreze pe cei trei piloni esenţiali pentru dezvoltarea sa sustenabilă: rezultate tehnice şi de subscriere superioare, eficienţă operaţională şi abordare centrată pe clienţi 3601.

Anca Băbăneaţă a mai precizat: "Numeroasele modificări legislative din ultima perioadă influenţează inevitabil activitatea companiilor de asigurări. Pentru noi, Solvency II reprezintă un cadru structurat, reglementat, în care vom continua să ne urmărim obiectivele, să ţintim către profitabilitate, asigurând astfel stabilitatea şi garanţia de a ne putea îndeplini promisiunile asumate faţă de clienţii şi partenerii noştri".

Rezultatele preliminare anunţate de Grupul Gothaer la finele anului trecut marchează prime brute subscrise în 2015 de 4,51 miliarde de euro, menţinându-se aşadar la nivelul anului 2014, în ciuda contextului dificil al pieţei de asigurări din Germania. În acelaşi timp însă, profitul consolidat al grupului s-a majorat cu 19,1% anul trecut, ajungând la 140 milioane de euro. Creşteri importante au fost înregistrate pe segmente de asigurare precum property (+2,9%) şi sănătate (+4,4%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb