GRAV ACCIDENT DE CIRCULAŢIE Un autocar plin cu copii s-a răsturnat; 4 morţi în accident şi 26 răniţi

Laura Boico
Miscellanea / 17 iunie 2016

Un autocar plin cu copii s-a răsturnat; 4 morţi în accident şi 26 răniţi

Un rănit este în stare gravă

Plan Roşu de intervenţie în Braşov

--------

Actualizare 20:50 Directoarea Palatului Copiilor din Iaşi spune că sunt incertitudini în lista copiilor din autocarul răsturnat în Braşov

Claudia Ciobanu, directoarea Palatului Copiilor din Iaşi, susţine că în autocarul care a plecat din Iaşi spre Arad se aflau 25 copii, doi profesori însoţitori şi doi şoferi. Declaraţiile survin după ce reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Iaşi anunţau că în autovehiculul implicat în accidentul din judeţul Braşov se aflau 31 de elevi şi doi profesori însoţitori.

"Am înţeles că azi dimineaţă, în momentul în care s-a plecat, am din două surse informaţiile pe care le am, se aflau loc pe loc. Deci 28 plus 1. Întâmplător cunosc un copil din grup. Mi-a spus că fiecare a stat pe locul lui", a declarat directoarea Palatului Copiilor din Iaşi, Claudia Ciobanu, potrivit unor surse din media.

Ulterior, Claudia Ciobanu a declarat că există incertitudini şi neconcordanţe în lista profesorului care a organizat plecarea elevilor la festivalul folcloric de la Arad.

"Am un tabel în care am şi câteva incertitudini. Copiii sunt din două locuri. Un ansamblu este alcătuit din coregrafi, din copii de la dansuri şi copii de la orchestră. Un copil care este în stare bună mi-a confirmat prezenţa colegilor lui. Lista oficială pe care mi-a predat-o domnul profesor nu se potriveşte întru totul cu ceea ce s-a deplasat în teren. Acesta este şi motivul ambiguităţii. Copiii sunt înlocuiţi atunci când nu mai pot merge. Ceea ce am primit de la profesorul organizator nu se verifică cu ceea ce era în teren. A făcut, probabil, înlocuiri pe ultima sută de metri", a mai explicat directoarea Palatului Copiilor.

În ceea ce priveşte neconcordanţa numărului de locuri din mijlocul de transport închiriat şi cel al persoanelor care au plecat în călătorie, Claudia Ciobanu a spus că a aflat de acest aspect mai târziu.

"Nu am ştiut. Am aflat ulterior. Am mers pe încredere în relaţia cu domnul profesor care a primit invitaţia. Dumnealui a identificat rapid, în colaborare cu administratorul nostru, o firmă cu care să se deplaseze. S-au căutat două oferte. Asta a fost cea mai atrăgătoare, din punct de vedere financiar, s-au realizat documentele şi au plecat în călătorie la ora 5,00", a explicat Claudia Ciobanu.

Potrivit acesteia, solicitarea la firma de transport a fost făcută pentru 34 de locuri.

"Noi am solicitat şi ei (transportatorul n.red.) s-au obligat să asigure. Este elementul pe care nici eu nu mi-l explic, pentru că ei au spus că vor pune la dispoziţie o maşină în conformitate cu contractul pe care l-am semnat în comun acord", a mai spus directoarea Palatului Copiilor.

(G.F.)

------------

Actualizare 19:05 Niciuna dintre persoanele decedate în accident nu este minoră

Victima despre care s-a spus că ar fi copil avea de fapt 20 de ani, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Actualizare 16:12 Ministerul Sănătăţii anunţă 26 de răniţi în accident, toţi fiind transportaţi la spitale din Braşov

Actualizare 15:10 Procurorii deschid un dosar penal în legătură cu accidentul rutier din Braşov

Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu accidentul rutier petrecut astăzi, între localităţile Braşov şi Făgăraş, soldat cu rănirea a mai multor persoane şi decesul a patru dintre pasagerii unui autocar, potrivit unui comunicat al Parchetului General remis redacţiei.

Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, însă ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, având în vedere complexitatea cauzei.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalişti coordonaţi de un procuror.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

(L.B.)

-----------

Actualizare 15:04

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează sunt patru morţi şi 24 de răniţi, iar în microbuz erau 28 de persoane. Trei persoane au avut nevoie de descarcerare.

"La faţa locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o maşină de stingere a incendiilor şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (peste 50 de lucrători ai ISU şi ai Ambulanţei). Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat la ora 12.36, iar la ora 12.40 a fost activat Planul Roşu de intervenţie. La faţa locului a fost constituit un punct medical avansat.

De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 şi MI-8) ale Inspectoratului de Aviaţie al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie.

Poliţia Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov - Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perşani şi Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenţie. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov - Zărneşti - Şinca Nouă - Şinca Veche - Şercaia", se arată într-un comunicat al MAI.

(I.S.)

---------

Actualizare 14:53 Iohannis: "Autorităţile fac tot posibilul pentru limitarea consecinţelor"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor celor care au decedat în accidentul rutier produs în zona localităţii Perşani din judeţul Braşov, precizând că autorităţile fac tot posibilul pentru limitarea consecinţelor.

"Am aflat cu tristeţe despre accidentul petrecut pe drumul între Braşov şi Făgăraş. Sper în însănătoşirea grabnică a tuturor celor răniţi şi îmi exprim sincere condoleanţe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autorităţile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecinţelor şi acordarea ajutorului la faţa locului", a scris Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

--------

Actualizare 14:50

Ministerul Sănătăţii informează că două dintre victimele accidentului rutier care a avut loc în judeţul Braşov sunt pe "cod roşu" de urgenţă, una pe "cod galben", iar celelalte au "cod verde" (răniţi uşor).

(L.B.)

--------

Actualizare 14:25

Majoritatea victimelor au ajuns la Braşov, la unităţi de primiri-urgenţe.

Autocarul răsturnat transporta 28 de copii şi 3 adulţi, anunţă Ministerul Sănătăţii. Patru persoane şi-au pierdut viaţa: 1 copil şi 3 adulţi.

Zona unde s-a petrecut accidentul este una cu serpentine, cu banda destul de îngustă, pe care sunt montate şi parapete de beton. Autocarul s-a răsturnat pe partea stângă, peste parapetul de beton.

Autorităţile au instalat la faţa locului un cort pentru a acorda primele îngrijiri.

Şase ambulanţe au plecat până acum de la locul accidentului. 50 de persoane de la ISU acţionează la faţa locului. Microbuzul aparţinea Clubului Copiilor din Iaşi, transmite Digi24.

Un martor ocular spune că este posibil să fi fost vorba de o defecţiune tehnică. Roţile au scos mult fum.

Microbuzul transporta elevi de la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iaşi şi de la Palatul Copiilor din Iaşi care mergeau la un festival de folclor spre Arad.

(L.B.)

---------

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două se află în stare critică, după ce un autocar în care se aflau şi copii a fost implicat într-un accident între Braşov şi Făgăraş. Autocarul s-a răsturnat, potrivit televiziunilor de ştiri.

Accidentul s-a petrecut în dreptul localităţii Perşani.

În autobuz se aflau 30 de persoane şi conform primelor informaţii 14 dintre acestea sunt rănite.

Prefectul de Braşov Ciprian Băncilă a anunţat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că a declanşat Planul Roşu de intervenţie iar la faţa locului intervin echipaje de descarcerare şi ambulanţe ale Serviciului Judetean şi SMURD.

Totodată, prefectul a anunţat că a solicitat şi două elicoptere MAI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb