Guvernele europene sunt aşteptate să facă ordine în politica fiscală

A.D.
Politică / 27 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Klaas Knot, guvernator la Banca Centrală Europeană a îndemnat guvernele europene la ordine în politica fiscală, transmite Bloomberg.

"O consolidare fiscală semnificativă, în Franţa de exemplu, este necesară pentru a readuce finanţele publice în ordine", a declarat Klaas Knot, care este şi guvernator al Băncii Centrale din Ţările de Jos. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat ieri, la Washington, de Group of 30, un centru de reflexie compus din foşti şi actuali decidenţi, reprezentanţi ai mediului academic şi directori de bănci.

Knot a subliniat că incertitudinea fiscală, dar şi polarizarea politică şi tensiunile geopolitice, cresc reticenţa consumatorilor şi, de asemenea, afectează creşterea economică în Europa.

Problemele fiscale ale Franţei sunt urmărite cu atenţie în prezent, în contextul în care planurile preşedintelui Emmanuel Macron de reducere a deficitului bugetar au eşuat repetat. Pentru a crea şi mai multă incertitudine, decizia sa de a declanşa alegeri anticipate în luna iunie a înrăutăţit perspectivele privind politicile ce vor fi adoptate în Franţa, lăsând în funcţie doar un guvern minoritar care poate fi uşor răsturnat de parlament.

Agenţiile de rating urmăresc cu atenţie ce se întamplă în Franţa. Comentariile lui Klaas Knot au venit la mai puţin de 24 de ore după ce agenţia de evaluare Moody's a revizuit perspectiva asociată ratingului de ţară atribuit Franţei la "negativă", acesta fiind al treilea verdict negativ pe care l-a primit de la agenţiile de rating în ultimele două săptămâni. Aceasta este direcţia impusă de deteriorarea finanţelor publice şi dificultăţilor politice în a ţine sub control deficitele bugetare din ce în ce mai mari.

Franţa a fost "certată" deja de Uniunea Europeană, prin aşa-numita procedură de deficit excesiv, care impune măsuri de corectare şi chiar amenzi, în caz de nerespectare.

"În conformitate cu cadrul fiscal revizuit, poziţia fiscală în zona euro este aşteptată să fie una strictă în acest an şi în cei următori, pe măsură ce măsurile de sprijin la energie şi inflaţie sunt retrase treptat. Cu toate acestea, nivelurile de îndatorare sunt aşteptate să crească, în special în ţările cu datorii mari", a explicat Knot.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Numai la noi se amana scaderea ratingului, ca sa nu deranjam barca inainte de alegeri. Dar dupa alegeri vine prapadul. Deja se stie ca toate taxele vor fi marite si toate scutirile de impozit vor fi eliminate. Iar sporurile pentru bugetari vor fi limitate la max 20% din salariul de baza.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Si e rau?

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb