Guvernul urmează să aprobe fondurile necesare donaţiilor medicale destinate Republicii Moldova

C.B.
Miscellanea / 30 aprilie 2020

Guvernul urmează să aprobe fondurile necesare donaţiilor medicale destinate Republicii Moldova

Guvernul urmează să aloce, în şedinţa de joi, în contul Ministerului Sănătăţii, sumele necesare realizării donaţiilor de echipamente de protecţie şi de alte materiale medicale necesare, în contextul pandemiei COVID-19, care vor fi făcute "în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova".

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Executiv, România va acorda Republicii Moldova un pachet de sprijin în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, ca expresie a angajamentului de a acţiona consecvent în beneficiul direct al cetăţenilor din Republica Moldova.

"Guvernul României va face, în perioada imediat următoare, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova, o serie de donaţii de echipamente de protecţie şi alte materiale medicale necesare în contextul pandemiei COVID-19. În acest sens, în şedinţa de Guvern de joi, 30 aprilie, vor fi alocate în contul Ministerului Sănătăţii sumele necesare realizării donaţiilor menţionate", se arată în comunicat.

Tot în şedinţa de joi, Guvernul urmează să aprobe un proiect de lege privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect.

În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se arată că "prin prezenta Lege se detaliază cadrul legislativ naţional privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, în vederea armonizării cu legislaţia obligatorie a Uniunii Europene, ca urmare a avizului motivat al Comisiei Europene în cazul încălcării 2018/2303".

Pe agenda şedinţei de guvern figurează şi un proiect de hotărâre referitor la completarea normelor metodologice de aplicare a Legii 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, aprobate prin HG 325/2019.

"Prin prezentul act normativ se urmăreşte continuarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară, derulat pe perioada 2018-2020, aprobat prin Legea 336/2018. În vederea continuării Programului care se va implementa prin direcţiile pentru agricultură judeţene şi a Municipiului Bucureşti, pentru anul 2020 s-a alocat suma de 1.000 mii lei. (...) Prezentul act normativ stabileşte şi reglementează modul de acordare a sprijinului financiar, condiţiile de eligibilitate angajator-beneficiar, necesitatea studiilor de specialitate şi calificare în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară", se spune în nota de fundamentare a actului normativ.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie adoptat de Guvern vizează aprobarea Planului naţional de paturi pentru perioada 2020-2022 din unităţile sanitare.

Astfel, în proiectul de HG este prevăzut că pentru 2020, 2021 şi 2022, numărul total de paturi aprobat la nivel naţional este de 119.579 pe an.

Tot acolo se prevede că numărul total de paturi la nivel naţional "include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, respectiv pentru afecţiuni cronice (...) şi paturile din sanatorii şi preventorii", dar "nu include numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se afla în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, precum şi numărul de paturi din penitenciarele spital".

Executivul va aproba, tot prin HG, "includerea unităţilor administrativ-teritoriale Negreni, Căpuşu Mare (judeţul Cluj) şi Geoagiu (judeţul Hunedoara)" în anexa 1 la HG 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni.

În cadrul şedinţei de guvern va fi aprobat, printr-o hotărâre, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020 al Regiei autonome "Monetăria statului", aflată în subordinea Băncii Naţionale a României.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. MAI , OAMENI BUNI , SANTETI TICNITI ??? CUI TRIMITETI VOI , AJUTOARELE ASTEA ??? VA MAI INTREB , INCA O DATA : CA SANTETI TARI DE URECHI : SANTETI BATUTI , CU LEUCA IN CAP ??? CUI , TRIMITETI TOATE ASTEA ??? STITI SI VOI , FOARTE BINE , CA MOLDOVA , NU E O REPUBLICA , CI O GAURA NEAGRA , SI NISTE TINUTURI , PRACTIC , ALE NIMANUI !!! NU AI PRACTIC , CU CINE VORBI , CU CINE DISCUTA , ACOLO !!! AFARA DE MICUTUL PARTID LIBERAL , AL LUI MAIA SANDU [ DACA O MAI FI INCA ] ; NU EXISTA ACOLO , ''''''' ACOLO , ZIC ''''''!!! DECAT LENINISTI SOVIETICI , COMISARI POLITICI , '''''' REPUBLICA GAGAUZIA ''''''', DIN TURCI ORTODOCSI , CARE SANT INDEPENDENTI , HAHOLI , ALTA GRUPARE CARE VREA SA FIE SI EA INDEPENDENTA , SI CARE NU ARE NICI CEA MAI MICA LEGATURA , S-AU SIMPATIE , PENTRU ROMANIA , AR MAI FI '''''' REPUBLICA TRANSNISTREANA ''''''', PRO SOVIETICA , CU ARMATA 14 RUSA , CARE FACE SI DESFACE TOTUL ACOLO , SI , AR MAI FI IGOR DODON , PRESEDINTELE SOVIETIC , AL ''''''' REPUBLICII MOLDOVA ''''''', CARE SI-A DECLARAT PERMANENT , CONTRA REGIMULUI TICALOS , DE TRADATORI SI FOSTI COMUNISTI , DE LA BUCURESTI !!! DECI : ASTA AL INTREB EU , PE ISTETUL IOHANNIS , SI PE TOATA CLICA CONDUCATOARE , DE AICI , DIN TARA : CUI TRIMITETI VOI AJUTOARE ??? ACOLO , PESTE 75 % DIN POPULATIA ACESTEI '''''' REPUBLICI ''''', CUM O DENUMITI VOI , ESTE SOVIETICA !!! TOTI AL PLANG SI ACUM , PE TOVARASUL LENIN , ADEVARATUL STAPAN , CONDUCATOR , SI CARMUITOR AL ACESTOR TINUTURI !!! CE CAUTAM NOI , ACOLO ??? ORICE AJUTOR , CARE INTRA ACOLO , CA E IN BANI , S-AU ALTE MARFURI , E BUN DUS !!! EI , NU-SI PLATESC NICIODATA , DATORIILE !!! CATRE ROMANIA , BINENTELES !!! CA N-ARE CINE !!! SI , NICI NU VOR , S-O FACA !!! SA VEDEM , CINE O SA LE PLATEASCA TRANSGAZULUI , GAZELE CONSUMATE DE EI !!! O SA AJUNGEM , SA NE RUGAM DE ARMATA 14 RUSA , SA N-I LE PLATEASCA EI , IN CONTUL REGIMULUI COMUNIST , DIN ''''''' REPUBLICA MOLDOVA '''''' !!! DE ASTA , VA MAI INTREB , INCA O DATA : CINSTITI CONDUCATORI , AI ROMANIEI : SANTETI TICNITI ??? CA , SANATOSI LA CAP , ORICUM , NU SANTETI !!!

    1. Domnule Statty

      Indiferent de culoarea gaurii din Moldova, indiferent de naționalitatea acelor cetățeni din Moldova ei trebuie ajutați. 

      Și dacă eram vecini cu Albania aveam datoria să îi ajutăm. 

      In altă ordine de idei, chiar și tardiv, acest ajutor o să fie binevenit in această regiune. 

      Tardiv? Din cauză că deja Ungaria, prin ministrul de externe este deja prezent la Chișinău cu ajutoare medicale. 

      Ei nu sunt vecini, frați de sânge și istorie comuna cu Moldova, nu??

      Totuși au ajuns acolo cu mult înaintea noastră și cer inclusiv CE sa deblocheze ajutorul financiar pentru Moldova. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb