Halep şi-a reluat urcuşul către prima poziţie

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 16 iulie 2019

Sursa foto: www.facebook.com/simonahalep

Sursa foto: www.facebook.com/simonahalep

Finalele la simplu de la Wimbledon, câştigate de Simona Halep şi de Novak Djokovici au reprezentat o excepţională pledoarie pentru sport. Două meciuri în care au ieşit în evidenţă ambiţia, talentul, puterea de luptă, concentrarea şi mai ales profesionalismul celor implicaţi.

După victoria din finala de sâmbătă, Simona Halep a intrat în rândul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Simona Halep a postat pe reţelele de socializare, câteva imagini de la şedinţa foto oficială cu trofeul de la Wimbledon, obţinut în urmă cu o zi, cu următorul mesaj: "Pozând cu noul meu cel mai bun prieten la noul meu club". De asemenea Halep a pozat şi alături de Novak Djokovici. Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a câştigat, pentru a cincea oară turneul de la Wimbledon, a doua oară consecutiv. El l-a învins în finală pe elveţianul Roger Federer, numărul 3 mondial, după aproape cinci ore de joc, confruntare la care a salvat două mingi de meci. Djokovici a câştigat finala cu scorul de 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3), în patru ore şi 55 de minute.

Pentru jucătoarea noastră, turneul acesta reprezintă o trambulină care o ajută să-şi reia urcuşul către prima poziţie în clasamentul WTA. Începând de ieri, Simona a urcat de pe locul 7 pe locul 4, cu 5.933 puncte, în clasamentul WTA. De asemenea, ea a urcat pe locul 2 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, cu 4.427 puncte. Liderul mondial este în continuare Ashleigh Barty (Australia), cu 6.605 de punc-te. Barty conduce şi în ierarhia pentru Turneul Campioanelor, cu 4.885 punc-te. A doua jucătoare din ţara noastră în ierarhia WTA este Mihaela Buzărnes-cu, pe locul 55, cu 1.046 puncte, după o coborâre de două poziţii. Sorana Cîrstea a coborât, patru poziţii, şi este pe 81, cu 709 puncte. Monica Nicules-cu a revenit în Top 100, după ce a urcat de pe locul 111 pe 99, cu 616 puncte. Pe 112 se află Irina Begu, în menţinere, cu 564 de puncte. Primele zece poziţii ale clasamentului WTA de simplu:1. Ashleigh Barty (Australia) - 6.605 de puncte; 2. Naomi Osaka (Japonia) - 6.257; 3. Karolina Pliskova (Cehia) - 6.055; 4. Simona Halep (România) - 5.933; 5. Kiki Bertens (Olanda) - 5.130; 6. Petra Kvitova (Cehia) - 4.785; 7. Elina Svitolina (Ucraina) - 4.638; 8. Sloane Stephens (SUA) - 3.802; 9. Serena Williams (SUA) - 3.411; 10. Arina Sabalenka (Belarus) - 3.365.

La dublu, cel mai bine clasată jucătoare autohtonă este Raluca Olaru, în menţinere pe locul 39, cu 1.845 de puncte. Monica Niculescu a urcat de pe locul 46 pe 44, cu 1.727, în timp ce Irina Begu se află pe 47, după o coborâ-re de şase locuri, cu 1.650 puncte. Mihaela Buzărnescu a coborât de pe 50 pe 74, cu 1.182 puncte, Irina Bara a urcat de pe 81 pe 80, cu 1.076 de puncte, iar Andreea Mitu se menţine pe 86, cu 984 de puncte.

În acest clasament de dublu, Simona Halep se menţine pe locul 170, cu 426 de puncte.

Avalanşă de onoruri oficiale

Performanţa Simonei nu putea fi ratată de oficialităţi, dornice să se agaţe, din nou, de notorietatea unui sportiv. La revenirea în ţară, pe Aeroportul Otopeni, sportiva a fost întâmpinată de miniştri, oficiali, politicieni, oameni din lumea sportului şi admiratori dezinteresaţi. Cu această ocazie, Halep a mulţumit celor care au ajutat-o: "Nu o să mă repet, dar aş vrea să mulţumesc familiei pentru tot sprijinul pe care l-am avut de când am început să joc tenis. De asemenea, tututor antrenorilor pe care i-am avut de la 4 ani şi jumătate. Echipei mele, formată din oameni extrem de deosebiţi. Le mulţumesc fanilor, tuturor oamenilor care îmi transmit gânduri bune."

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea Simonei Halep cu Ordinul Naţional "Steaua României": "Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep". Pe de altă parte, Patriarhia Română a anunţat că îi acordă Ordinul "Crucea Patriarhală", cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că municipalitatea va organiza, astăzi, un eveniment pentru sportivă, precizând însă că nu va participa la acest eveniment, după incidentul de la precedenta festivitate când edilul a fost huiduit de public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb