HANDBAL "Operaţiunea salariul", primarul Capitalei susţine plafonarea

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 27 februarie 2019

Sursa foto: www.facebook.com/cristinaneaguofficial/

Sursa foto: www.facebook.com/cristinaneaguofficial/

Salariul celei mai bune hand-baliste a lumii, plătit din bani publici, a generat ample discuţii, încă de la semnarea contractului. Renegocierea înţelegerii a reaprins spiritele. Mărire cere o tabără, plafonare o alta şi mai nou sunt şi voci care susţin că ar fi cazul ca o primărie, oricare ar fi ea, să nu mai inves-tească atât de mult în contractul unui sportiv.

În discuţie a intrat şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a declarat, în direct la TV, că handbalistei Cristina Neagu (în continuare aflată în convalescenţă după accidentarea de la Campionatul European) i s-a propus menţinerea salariului actual, nefiind posibilă o mărire, după cum a cerut impresarul sportivei: "La începutul acestui an au fost mai multe discuţii, iar ultimele chiar s-au precipitat în ultima perioadă pentru că a fost o solicitare expresă a impresarului Cristinei Neagu de a majora salariul, care este 17.500 de euro, la 20-21.000 de euro. Acest aspect s-a discutat atât în cadrul Consiliului de Administraţie, şi de asemenea Gabriela Szabo m-a informat. Cu tot respectul pentru performanţa Cristinei Neagu şi valoarea pe care o are, sunt convinsă că merită sume mult mai mari, dar noi nu ne permitem în acest moment să oferim un salariu mai mare decât cel existent. Noi i-am făcut o ofertă de a menţine salariul anterior". De asemenea, primarul susţine că în Consiliul de Administraţie s-a discutat chiar şi despre diminuarea salariului handbalistei, în contextul în care Neagu este accidentată.

La finele săptămânii trecute, conducerea CSM Bucureşti a anunţat că doreşte ca Neagu să joace în continuare pentru echipă, menţionând că i-a făcut o propunere în acest sens: "Primăria Capitalei, prin Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, făcea în urmă cu aproape doi ani eforturi uriaşe pentru a o readuce în ţară pe Cristina Neagu. Din respect pentru fanii echipei noastre şi pentru cei ai handbalului româ-nesc, acum facem din nou eforturi ca sportiva Cristina Neagu să rămână în România, la CSM Bucureşti. La solicitatea sportivei şi a agentului său, în dorinţa de a continua împreună, CSM Bucureşti i-a făcut în aceste zile o contraofertă Cristinei Neagu şi aşteaptă acum decizia jucătoarei".

În decembrie 2018, clubul anunţa că o susţine pe handbalistă, care tocmai suferise o ruptură de ligamente la Campionatul European, şi că îi va propune prelungirea contractului: "Pentru a pune capăt diverselor speculaţii şi titluri din presă, precizăm că sportiva Cristina Neagu are contract cu clubul până pe 30 iunie 2019 şi intenţionăm să propunem Consiliului de Adminis-traţie prelungirea cu încă 2 ani. Ne dorim continuitate şi, mai ales, ca cea mai valoroasă handbalistă a noas-tră să se refaca într-un timp cât mai scurt. În acest moment ne preocupă exclusiv starea de sănătate a Cristinei. Aşteptăm operaţia şi recomandările doctorilor şi alături de Federaţia Română de Handbal căutăm cele mai bune soluţii pentru ea". Clubul a precizat că oferta pentru noul contract se înscrie în limitele înţelegerii anterioare, atât din punct de vedere salarial, cât şi a condiţiilor legate de cazare, accidentări, asigurări medicale şi condiţii de pregătire sportivă. La CSM, Cristina Neagu primeşte peste 200.000 de euro pe sezon, dublu faţă de suma pe care o încasa la fosta sa echipă, Buducnost!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Halep ia acesti bani pentru un tur intr-un turneu mai de seama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb