Hidroelectrica are aprobarea Statului pentru depunerea ofertei de preluare a CEZ România

A.I.
Companii / 25 iunie 2020

Hidroelectrica are aprobarea Statului pentru depunerea ofertei de preluare a CEZ România

Hidroelectrica a primit astăzi acordul Statului Român de a depune o ofertă angajantă pentru achiziţionarea activelor CEZ din ţara noastră, precum şi contractarea unui credit pentru achiziţii de participaţii în vederea diversificării portofoliului companiei, se arată în documentele publicate pe site-ul producătorului de energie.

Fondul Proprietatea (FP), ce deţine 20% din Hidroelectrica, nu a participat la adunarea acţionarilor companiei de astăzi, după ce în această săptămâna a criticat intenţia producătorului de energie de a intra în cursa pentru achiziţia de active ale Cehia România.

Potrivit FP, achiziţionarea activelor CEZ riscă să dilueze valoarea generală a Hidroelectrica având în vedere că activitatea de furnizare a energiei electrice şi activele regenerabile care sunt vizate, au o marjă de profit redusă în comparaţie cu operaţiunile curente de producere a energiei hidroelectrice ale companiei.

La începutul acestei luni, Electrica a anunţat că are în vedere participarea, în consorţiu cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Hidroelectrica, la procedura competitivă organizată de CEZ pentru vânzarea filialelor sale din ţara noastră.

CEZ a intrat în piaţa românească de energie în 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA, dar vara trecută a anunţat că scoate la vânzare activele din ţara noastră şi alte state din regiune, pentru a se concentra pe investiţii în Cehia. CEZ deţine în ţara noastră sistemul de distribuţie a energiei din Oltenia sau parcul eolian de la Fântânele-Cogealac, cel mai mare parc eolian terestru din Europa, cu o putere de 600 de MW.

Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 430 de milioane de lei în primele trei luni din 2020, în scădere cu 13,6% faţă de perioada similară din 2019, la o cifră de afaceri de 848,4 milioane de lei, în scădere cu 14,25%. Totodată, în primul trimestru din acest an, cantitatea de energie electrică vândută a fost mai mare decât în perioada similară a anului trecut cu 1,1%, însă preţul mediu realizat a scăzut cu 16,2% fiind influenţat negativ de obligaţia impusă de ANRE de a vinde o parte din producţie la preţul reglementat de 102,5 lei MWh.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, deţine 80% din producătorul de energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb